http://nepgyogyaszat.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.Maximmun-970x250gk-is-124.jpglink
http://nepgyogyaszat.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.Green-Mix-970x250-v1gk-is-124.jpglink
http://nepgyogyaszat.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.Maximmun-970x250-02gk-is-124.jpglink
«
»
Progress bar

Bromelin

Általánosan ajánlott: kisebb sérülések okozta fájdalmak és zúzódások csökkentésére, sebgyógyulás és műtét utáni lábodozás segítésére, hörghurut esetén nyáktermelés csökkentésére, kemoterápia hatékonyságának fokozására, fehérjeemésztés segítésére
A bromelin gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkező fehérjebontó enzim, amely az ananászban található. Az 1950-es évek óta használják különböző terápiás célokra, a sportolásból származó sérülésektől kezdve a szívbetegségig.
Bromelin enzimtartalma segíti a fehérjeemésztést, gyorsítja az izmok regenerációját. A bromelin ezenkívül probiotikus hatást fejt ki, szervezetünk védekezőrendszerét erősíti, számos immunsejtünk termelődését fokozza.Ez az enzim azonban csak a friss gyümölcsben található meg, mivel hőkezelés hatására megsemmisül.
A bromelin erős gyulladásgátló hatóanyag, amely fájdalom-, és gyulladáscsökkentő hatású, és elősegíti a szövetek regenerálódását. Hatékonyságát annak tulajdonítják, hogy gátolja egyes prosztaglandinok kialakulását. A bromelin ezért megakadályozza az ezek okozta fájdalmat és gyulladást, miközben egyéb, gyulladásgátló prosztaglandinok termelését elősegíti. A vérrögökben lévő fibrin lebontását is elősegíti. A bromelin mint fehérjebontó enzim annyiban szokatlan, hogy az emésztőrendszerből anélkül szívódik fel, hogy szerkezete megváltozna.
A tripszin nevű enzimmel keverve hatékony szer a húgyúti fertőzésekkel szenben. A vérlemezkék túlzott összecsapódását ellensúlyozva, véd a szív-, és érrendszeri betegségek ellen, csökkenti az éren belüli vérrögképződés kockázatát, a szívtáji szorító fájdalmakat, tágítja a verőereket.
A bromelinnak rákellenes hatása is lehet. Erősítheti a kemoterápia hatékonyságát, és megakadályozhatja a rákos sejtek osztódását. Kimutatták, hogy szájon át szedve rákellenes vegyületek termelését segítheti elő.
A bromelinnál még igen nagy adagok szedésekor is csak igen ritkán fordul elő mellékhatás. Túlérzékeny embereknél allergiás reakciót, vagy bőrkiütést válthat ki.