Spirulina

Spirulina
Spirulina

Spirulina

Spirulina (Spirulina platensis)„ A zöld arany”

A spirulina egy parányi, fonálszerű, tápanyagokban gazdag édesvízi mikroalga. A nap erejét fotoszintézis által alakítja értékes alkotó elemeivé. A spirulinának nincs erős sejthártyája, és ez az egyik ok, amiért könnyedén juthatunk hozzá a benne lévő, változatos tápanyagokhoz.


A görög mitológiában Aphrodité, a szépség és szerelem istennője kivételes szépségét a tengervíznek és abban rejlő tengeri sónak, iszapnak és algának köszönhette.

Hatóanyagai: Mintegy 4000 hatóanyaga által, – amelyek közül említést érdemel a magas ásványi anyag, omega-3 zsírsav, Gamma-linolsav (GLA), fehérje és klorofill tartalma. Igen jelentős a B-, C- és D-vitamin tartalma is. Gazdag ásványi anyagokban, valamint nagy mennyiségben tartalmaz enzimeket (több mint 2000féle) és klorofillt is. A spirulina alga nagyon gazdag fehérjékben, 100g spirulinában 60 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A kutatások bebizonyították: 1g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1 kg zöldségnek!

Hatásai: Az alga méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti szervezetedet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Ahol alga van, ott élet van. Számos területen bizonyult rendkívül hatékony segítőtársnak és segít a vitalitásunk megőrzésében. A legutóbbi évtized nagy felfedezésének tartják ezt az algát. A spirulina alga sejtfala emészthető anyagokból épül fel, ezért nem terheli meg a szervezetet és nyugodtan fogyasztható. Az emészthetőségét elősegíti még, hogy nagy mennyiségben tartalmaz növényi eredetű fehérjéket. Nagymértékben tartalmaz vitaminokat, esszenciális zsírsavakat, antioxidáns béta-karotint, ásványi anyagokat és nyomelemeket. A spirulina fontos béta-karotin forrás, mert tízszer magasabb tartalommal rendelkezik, mint a sárgarépa. Jelentős az E- és a B12-vitamin és vastartalma. Különösen jó jód- és a káliumforrás. Serkenti a sejtépítést, javítja a bőr és a kötőszövet rugalmasságát, véd a csontritkulás ellen, elősegíti a szervezet salaktalanítását és mérsékli az allergiás tüneteket.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:

Lucerna (Medicago)

Lucerna

Lucerna (Medicago) A hüvelyesek (Fabales) rendjének, pillangósvirágúak családjába tartozó nemzetség 83 fajjal büszkélkedik. A legismertebb ezek közül a takarmánylucerna vagy

Tovább olvasom »
Bodorrózsa

Bodorrózsa

Bodorrózsa (Cistus Tourn., Rhodocistus et Ladanium Spach, szuhar, cisztuszrózsa), a róla nevezett család cserjéi és félcserjéi szép nagy rózsa-alakú, gyűrött,

Tovább olvasom »Tetejére görgetés