Chlorella

Chlorella
Chlorella

Chlorella

A chlorella egy smaragdzöld színű algafajta. Az algák egyszerű felépítésű, elsősorban vízben élő növények. Könnyen emészthető, tökéletes összetételű tápanyagok. Nagyon sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak. Különösen a jód- és káliumtartalmuk magas.

A chlorellában nagy mennyiségben található klorofil, mely dezodoráló, regeneráló és baktériumellenes szer. Elsősorban Japánban és Thaiföldön alkalmazzák előszeretettel.


A hagyományos kínai orvoslásban is megtalálható. Úgy tartják, hogy a Chlorella az élet támogatója, annak a lassú folyamatnak a segítője, amely intenzívebbé teszi az életerőnket. Hatásai lassan, fokozatosan nyilvánulnak meg, az alkalmazás elején alig észrevehetően, majd hosszabb időn keresztül fogyasztva, felettébb kíméletesen és kiegyensúlyozottan érvényesülnek. Sőt, még jóval a szedés megszüntetése után is hatékony védelmet biztosít.

Napjainkban a felhasználása jelentősen megnövekedett hazánkban is, mert a szennyezett és stresszes életvitel hatására az emberi szervezet több betegségnek van kitéve.

Hatóanyagai: A Chlorella a vitaminok tárháza. Legmagasabb arányban a B-vitaminok vannak jelen, de előfordul még C-, valamint E-vitamin is. Ezek az anyagok stimulálják a vörösvérsejtek termelődését, mely javítja a szövetek oxigénellátottságát, valamint az anyagcsere folyamatokat. Nagyobb koncentrációban tartalmaz biológiailag kötött ásványi anyagokat, mint például foszfor, kálium, magnézium és kalcium. Magas rosttartalma magához vonzza a belekben található nehézfémeket, így méregteleníti a szervezetet. A fentebb említett vitaminok mellett tartalmaz még A-vitamint és linolénsavat. Mivel teljes értékű fehérjéket tartalmaz, így a vegetáriánusok az aminosavak pótlására könnyen beilleszthetik étrendjükbe.

Rengeteg hasznos tápanyag tartalmának köszönhetően segít: a belek hasznos mikrobiomjának fenntartásában, javítja a bélműködést és a bélmozgást, hasznos krónikus székrekedés esetén. Jótékony hatású a különböző bélgyulladásokban és gyomorfekélyben is. Támogatja a szövetek regenerálódását, az egészséges sejtek osztódását és növekedését. Segíti a hosszan tartó stressznek vagy terhelésnek kitett szervezet regenerációját, gyorsítja a lábadozást, javítja a lelkiállapotot.

Az algák és a karfiol együtt erőteljes salaktalanító hatásúak. Eltávolítják a szervezetből és a belső elválasztású mirigyekből a klórt és fluoridot. Reggeli smoothie-k alapanyagainak is tökéletesek.

Figyelem! Akik pajzsmirigy betegségben szenvednek, kérjék ki kezelőorvosuk tanácsát!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:

Oregánó

Oregánó

Az oregano a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik gyógyszeré. Enyhíti a

Tovább olvasom »
Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra)

Édesgyökér

Édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) A hüvelyesek családjába tartozó édesgyökér nemzetség 20 faja Eurázsiában, Ausztráliában és Amerikában honos. A levelek hónaljában található

Tovább olvasom »
Noni

Noni

„A polinéziai gyógyítók, a kahunák évszázadok óta alkalmazzák a nonit, ezt a szelíd és sokoldalú „gyógyszert”. A Csendes-óceán szigetvilágában különös

Tovább olvasom »Tetejére görgetés