Chlorella

Chlorella
Chlorella

Chlorella

A chlorella egy smaragdzöld színű algafajta. Az algák egyszerű felépítésű, elsősorban vízben élő növények. Könnyen emészthető, tökéletes összetételű tápanyagok. Nagyon sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak. Különösen a jód- és káliumtartalmuk magas.

A chlorellában nagy mennyiségben található klorofil, mely dezodoráló, regeneráló és baktériumellenes szer. Elsősorban Japánban és Thaiföldön alkalmazzák előszeretettel.


A hagyományos kínai orvoslásban is megtalálható. Úgy tartják, hogy a Chlorella az élet támogatója, annak a lassú folyamatnak a segítője, amely intenzívebbé teszi az életerőnket. Hatásai lassan, fokozatosan nyilvánulnak meg, az alkalmazás elején alig észrevehetően, majd hosszabb időn keresztül fogyasztva, felettébb kíméletesen és kiegyensúlyozottan érvényesülnek. Sőt, még jóval a szedés megszüntetése után is hatékony védelmet biztosít.

Napjainkban a felhasználása jelentősen megnövekedett hazánkban is, mert a szennyezett és stresszes életvitel hatására az emberi szervezet több betegségnek van kitéve.

Hatóanyagai: A Chlorella a vitaminok tárháza. Legmagasabb arányban a B-vitaminok vannak jelen, de előfordul még C-, valamint E-vitamin is. Ezek az anyagok stimulálják a vörösvérsejtek termelődését, mely javítja a szövetek oxigénellátottságát, valamint az anyagcsere folyamatokat. Nagyobb koncentrációban tartalmaz biológiailag kötött ásványi anyagokat, mint például foszfor, kálium, magnézium és kalcium. Magas rosttartalma magához vonzza a belekben található nehézfémeket, így méregteleníti a szervezetet. A fentebb említett vitaminok mellett tartalmaz még A-vitamint és linolénsavat. Mivel teljes értékű fehérjéket tartalmaz, így a vegetáriánusok az aminosavak pótlására könnyen beilleszthetik étrendjükbe.

Rengeteg hasznos tápanyag tartalmának köszönhetően segít: a belek hasznos mikrobiomjának fenntartásában, javítja a bélműködést és a bélmozgást, hasznos krónikus székrekedés esetén. Jótékony hatású a különböző bélgyulladásokban és gyomorfekélyben is. Támogatja a szövetek regenerálódását, az egészséges sejtek osztódását és növekedését. Segíti a hosszan tartó stressznek vagy terhelésnek kitett szervezet regenerációját, gyorsítja a lábadozást, javítja a lelkiállapotot.

Az algák és a karfiol együtt erőteljes salaktalanító hatásúak. Eltávolítják a szervezetből és a belső elválasztású mirigyekből a klórt és fluoridot. Reggeli smoothie-k alapanyagainak is tökéletesek.

Figyelem! Akik pajzsmirigy betegségben szenvednek, kérjék ki kezelőorvosuk tanácsát!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:

Szegfűszeg

Szegfűszeg

A trópusi örökzöld Myrtaceae családba tartozó Syzygium aromaticum (néha Eugenia caryophyllata) fa apró, vörösesbarna virágrügye, már a legkorábbi fűszerkereskedelemben nagy

Tovább olvasom »
Tömjén

Tömjén

Tömjén (Bosweilla serrata) A tömjén más néven Olibantum a mirhához hasonlósan szintén gyanta, melyet kb. 5000 éve gyűjtenek a balzsamfélék

Tovább olvasom »
Teafaolaj

Teafaolaj

Teafa (Melaleuca alternifolia) A teafa (Melaleuca altemifolia) kb. 8m magas, levele kicsi és keskeny, krémszínben virágzó, Ausztráliában honos fa. A

Tovább olvasom »
  • Maximmun
  • Fitt-Mix a fogyókúrás étrendkiegészítéshez
  • Green-Mix
  • Maximmun
Tetejére görgetés