Meggyre, fel!

meggy

Meggyre, fel!

A meggy fogyasztása leghatásosabb, ha fáról történik. Ez a gyümölcs ugyanis nem utánaérő. Ha leszedjük a fáról hamarosan romlásnak indul. A meggy lé a legkitűnőbb ital, amit valaha is fogyaszthatunk. Megadja az alap ízt más gyümölcsnek is. A legjobb, ha magában fogyasztjuk, ha betegséget akarunk gyógyítani vele. Naponta három-négy pohárral elegendő. Elkészíthetjük vágógéppel, amit úgy kapunk, hogy a kimagozott gyümölcsöt pépesítjük, s azt gézen leszűrjük, vagy anélkül fogyasztjuk. A meggyet nem jó vízzel keverni, elvész az eredeti íze.

Mit is tartalmaz?

Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin és ásványi anyagok kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak. Mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy egyik leghatékonyabb antioxidánsunk.


Mire gyógyír a megy?

– A legjobb antioxidáns: A meggyben megtalálható az A és C vitamin, szelén valamint bioflavonoid. Így is a leghatásosabb ellenfele az oxigén szabad gyököknek, de ha beveszünk egy kiskanál búzacsíra olajat, még jobban megerősítjük testünk védelmi csapatát.

– Vértisztító hatású. Jótékonyan hat a vérre, ezzel több nagy szerv, így a máj, s a vesék munkáját serkenti.

– A B-vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását és befolyásolja az idegek működését is.

– A legátalkotottabb székrekedést is megszünteti a meggy, mert hat a gyomorsavra, valamint tisztítja a beleket, puha rostja pedig segít a massza eltávolításában.

– Meghűlés esetén jótékony hatása van a légzőszervekre.

– A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését.

– Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást.

– A szív működésének serkentése a meggy ásvány tartalmának köszönhető.

– Közismert az, hogy a meggy kitűnő vízhajtó. Nemcsak a gyümölcse, de a gyümölcs szára is, amelyet teának elkészítve segít a szervezetben megrekedt vizet kihajtani.

– A köszvény könnyítése és gyógyítása akkor következik be, amikor a kálium hatására megtisztul a vér és a lerakodások kezdenek eltűnni. A megy ebben a problémában is hatásos megoldást tud nyújtani számunkra.

– Segítséget nyújt nekünk alacsony vérnyomás esetén. A meggy tartalmaz elegendő vas és egyéb ásványt, hogy a szív működése és a vérnyomás elérje a normális határt.

– Hatásos fogínygyulladás esetén is. A meggyben a vitaminok és ásványok elosztása, valamint a nagy fokú savtartalma elősegíti, hogy a C vitamin felszívódjon és a száj betegségeit meggyógyítsa.

Birtalan Katalin – Természetgyógyász

 

 

 

 

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:

tee

Gyömbér

Tavaly egy baráti összejövetelen találkoztam először gyömbérteával. Fűszeres, pikáns, picit csípős – minden megvan benne ahhoz, hogy a kedvenceim közé

Tovább olvasom »Tetejére görgetés