A kókuszvíz, mint “legális dopping”?

kokuszviz

A kókuszvíz, mint “legális dopping”?

Számos országban születtek tanulmányok arról, hogy a kókuszvizet energia italként lehet használni.

 

A kókuszvízet nem csak az energia adó hatása és az ideális folyékony táplálék volta miatt tanácsos fogyasztani az élsportolóknak, hanem hogy ellensúlyozza az izomfájdalmat és a feszültséget, a savassággal kapcsolatos problémákat.

Úgy tűnik, hogy a kókuszvíz lesz a jövő energia- és üdítőitala

Igen, a kókuszvíz valóban üdítő ital. Ne felejtsük el, hogy rengeteg különféle üdítőital létezik. Az üdítőitalokat az alkoholmentes italok közé soroljuk, ami nem azt jelenti, hogy nem tartalmaznak alkoholt. Igen, furcsán hangzik, de (különböző szabályoktól és országoktól függően) az ital 0.5% alkoholtartalom alatt üdítőnek minősül. Ha 0.5% alkoholt találnak a vérében, elveszítheti a jogosítványát!

Figyelembe vehetnénk, hogy legtöbbünk szervezete túlságosan el van savasodva, ezért a lúgképző ételek jót tesznek nekünk.

Jelenlegi ismereteink szerint a kókuszvíz a legjobb lúgképző és ezzel együtt az egyik legegészségesebb étel napjainkban.

A sor másik végén állnak az “üdítőitalok”, amik rövidtávon talán rendelkeznek némi energiafokozó hatással (koffein tartalmuk következtében) de erőteljesen savasító hatásúak. A becslések szerint 32 pohár “erősen lúgos” (nem ionizált!) vizet kell meginni ahhoz, hogy hatástalanítson 1 pohár 2.5-ös Ph értékű “barna” üdítőitalt! Ha a gyermeke üdítőt szeretne inni, kínáljon neki először 32 pohár csapvizet, hogy hatástalanítsa az üdítőt. Meglepődnék, ha újra kérne.

Várom azt a napot, amikor az üdítőkön a cigarettás dobozokon találhatóhoz hasonló figyelmeztetés lesz: “Az üdítők halált okozhatnak !”

A kókuszvíz ugyanakkor energia adó, lúgosító, egészséges ital!

A kókuszvíz fogyasztása nem csak azért ajánlatos, hogy megőrizzük egészségünket, állóképességünket és hogy jó eredményeket érjünk el a sportban, de szintén ideális ital betegség utáni lábadozás esetén is, főleg szív és gyomoroperáció után.

Forrás: részlet Herald W. Tietze – Dr. Arthur Echano – Juta Stepanovs – „A kókusz, az újra felfedezett gyógyszer” címü könyvéből

 

 

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
Tetejére görgetés