Szűz kókuszolaj (VCO) – A jóval teli zsír

coconut

Szűz kókuszolaj (VCO) – A jóval teli zsír

A VCO kókuszolaj/zsír a legegészségesebb olaj, amit ismerünk, különösen ha figyelembe vesszük az alább felsorolt jótékony hatásait:

 

– A VCO olyan hasznos étel, mely sokat tud segíteni a bélpanaszokkal küzdő betegeknek.

– Sok beteg megtapasztalta, hogy a pajzsmirigy alulműködés tünetei a kókuszdió olaj rendszeres fogyasztása következtében fokozatosan eltűntek. Néha még az kókuszolajjal végzett külsőleges bedörzsölés is a normális szintre emeli a testhőmérsékletet.


– A VCO zsírokban gazdag, ezek főleg közepes szénláncú zsírsavak (MFCA-k). A MFCA zsírsavak sejtekbe jutása nem kötődik az inzulinhoz! Ezért az MFCA zsírokban gazdag kókusz valóságos áldás a cukorbetegeknek. A sejtek elegendő tápanyaghoz jutnak és a cukorbetegség tünetei eltűnnek.

– A VCO kókuszolaj jót tesz a szív egészségének, megelőzi a vérlemezkék felhalmozódását.

– Növeli a HDL koleszterinszintet és csökkenti az LDL koleszterinszintet, ami csökkenti a szív megbetegedéseinek kockázatát.

– A bélben lévő érzékeny mikroflóra egyensúlyának helyreállításával a VCO fontos szerepet játszik az öregedés késleltetésében és a gyulladásos bélbetegségek kezelésében, különösen az irritábilis bélszindróma, a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás esetében.

– Megelőzik a kártékony bélbaktériumok túlszaporodását, serkentik az immunrendszert, vitaminokat és proteint termelnek.

– A VCO olaj pusztitja a candida gombákat és egyetemes parazita űző.

– A VCO egy természetes antibiotikum mely pusztítja a H. Pylorit.

– Dr. Conrado S. Dayrit (a Fülöp-szigeteki Egyetem nyugalmazott gyógyszertani professzora) szerint a HIV/AIDS kísérleti tanulmányok tudományosan bizonyították, hogy a kókuszolajnak vírus-ellenes hatása van, amely csökkenti a vírusos terhelést, ami fontos tényező a beteg állapotának javításában.

– A VCO olyan MCFA zsírsavakat tartalmaz, amelyek képesek áttörni a genitális herpesz lipidburkát, és elpusztítják a vírust.

– A kókusz laurinsavban gazdag. A monolaurin bizonyítottan vírusölő, antibakteriális, antiprotozoa és gombaölő hatással rendelkezik.

A kókuszolaj a legtelítettebb az összes növényi olaj közül, tehát ez marad a legstabilabb magas hőmérsékleten is. Ellenálló a hővel szemben, nehezen oxidálható. Az oxidáció csak 198 Celsius fok fölött megy végbe. A kókusz olaj tehát a legegészségesebb főzőolaj, sokkal jobb, mint az olíva olaj. Mindenkinek ezt az olajt ajánljuk sütéshez, főzéshez!

Forrás: Herald W. Tietze – Dr. Arthur Echano – Juta Stepanovs – „A kókusz, az újra felfedezett gyógyszer” címü könyvéböl

 

 

 

 

 

 

 

Birtalan Katalin – Természetgyógyász

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
Tetejére görgetés