Céklalé elkészítése

Céklalé elkészítése
Céklalé elkészítése

Céklalé elkészítése

Céklalé elkészítése:

1kg frissen szedett céklából körülbelül 700ml lé nyerhető. A hosszabb ideig tárolt cékla kevésbé bő levű. A lé mézzel édesíthető.

Nyers céklareszelék is megfelel a célnak.


R. Breuss javaslata:

  • 3/5 rész cékla,
  • 1/5 rész sárgarépa,
  • 1/5 rész zellergumó átszűrt présleve.

Fontos tudni, hogy a céklalé-kúrát húsmentes étrendnek kell kísérnie. Aki nem kedveli a cékla ízét, az keverje össze sárgarépa, alma, narancs vagy uborka- illetve zellerlevével.

Orosz „Sepregető saláta”:

  • Keverjen össze 3:1:1 arányban reszelt káposztát, sárgarépát és céklát.
  • Nyomkodja ki belőle a levet és utána tegyen hozzá egy kevés citromlevet, lenmagolajat és 4-5 aszalt szilvát (előzőleg 2 órát ázzon vízben).
  • A recept első sorban a vastagbél és máj szelíd tisztítását, „kisepregetését” támogatja. Alla Svirinskaya (Orosz Gyógyító) – Energia titkok című könyvében, nagy szeretettel ír a saláta hatásairól, melyet a máj és vastagbél tisztítókúra részeként ajánl elsősorban.

Ha valakinek nincs módjában friss céklát beszerezni, akkor a kíméletes módon szárított céklából készült céklapor is alkalmas a célnak. Nézze meg a Viva Natura Cékla port: https://vivanatura.hu/termekek/cekla-por-150g

Cékla tartalmú termékek: https://vivanatura.hu/termekek/cekla

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:

Tolvajok olaja

Az olaj története az 1400-as évekig, a mai Franciaország területén tomboló pestis járvány idejéig nyúlik vissza. Néhány ember gyógynövényekből és

Tovább olvasom »Tetejére görgetés