A kannabisz olaj világszerte segít az embereknek a rák elleni küzdelemben

kannabisz

A kannabisz olaj világszerte segít az embereknek a rák elleni küzdelemben

A rákra és más betegségekre használt kannabisz kivonatokat körülvevő friss hírek nagyrészt az Egyesült Államokra koncentrálódnak, ahol több ezer család kezdi használni a magas kannabidiol olajat az epilepszia különböző formáira. Azonban a kannabisz gyógyszerként való alkalmazása nem korlátozódik Amerikára vagy az epilepsziára és az emberek az egész világon elkezdik használni a kannabisz származékokból készült gyógyszereket epilepsziára és egyéb betegségekre.

 

Ausztráliában több tucat gyermek használ THC-A tinktúrát az epilepszia különféle formáira. A THCA a tetrahidrokannabinol (THC) nem-dekarboxilezett nyers formája és nem pszichoaktív, ugyanúgy, mint a kannabidiol (CBD). Ez a tinktúra ugyanolyannak vagy még hatékonyabbnak bizonyul epilepszia kezelésére, mint a CBD. Tara O’Connell, a legismertebb tinktúra beteg Ausztráliában, aki Dravet-szindrómában szenved, heti 60 roham helyett most egy éve rohammentes THCA használatával. Bátyja Sean, aki az epilepszia egy kevésbé súlyos formájában szenved, szintén drámaian javult. Egy a Herald Sunban megjelent cikk megemlít más ausztrál szülőket, akik ugyanazokat a csodálatos eredményeket látják a gyermekeiken.

A kannabisz olaj világszerte segít az embereknek a rák elleni küzdelemben


A legtöbb nemzetközi tevékenység a rákra összpontosít. Egy 2014. januári történetben egy horvát hírállomáson szerepelt “Mark”, aki nem akarta, hogy használják a valódi nevét, mert félt a büntetőeljárástól. Mark nem-kissejtes tüdőráktól szenvedett. 4-12 hónapot adtak neki a túlélésre és a kemoterápia, amelynek célja az volt, hogy meghosszabbítsa az életét, csak még rosszabbá tette. Miután megkapta a rossz híreket hogy a rák megduplázódott, Mark abbahagyta a kezelést és elkezdte a kannabisz olajat. Azonnal elkezdte jobban érezni magát és három hónap után a rák már nem volt látható a röntgenen.

Egy férfi a kanadai St. John’s-ból akit Paul Morrissey-nak hívnak, a kannabisz olajat tartja felelősnek a 4. stádiumú prosztatarákból való kilábalásáért. Hat hét olaj szedés után, a prosztata-specifikus antigén szintje (prosztatarák erősségének mértéke) 29,5-ről 3.3-ra csökkent. Morrissey orvosa Dr. Randy Hart, azt is megállapította, hogy volt némi regresszió a nyirokcsomóiban és a hasában.

“20 évvel fiatalabbnak érzem magam tőle. Ez az, amit a kannabisz olaj tesz,” mondta Morrissey.

Morrissey szedett valamilyen tablettás gyógyszert és injekciót körülbelül egy hónapig, de abbahagyta azokat miután felfedezte, hogy mennyire jól működött neki az olaj. A hagyományos kezelés nem kemoterápia vagy sugárkezelés volt.

A törvényhozók, a szakértők fokozott kannabisz kutatásra szólítanak fel

Egy 2014. februári cikk bejelentette, hogy a walesi Zöld Párt támogatja a kannabisz rák elleni küzdelemben való dekriminalizálását. Párt vezetője, Pippa Bartolotti több tucat tanulmányt idézett, amik azt mutatják, hogy a CBD elpusztítja a rákos sejteket és felszólított a kannabisz dekriminalizálására, “sürgősen”.

Február 20-án a dél-afrikai parlamenti képviselő, Mario Oriani-Ambrosini benyújott egy törvényjavaslatot a kannabisz dekriminalizálására a rák kezelésében és ipari felhasználásában. Végstádiumú tödőrákkal diagnosztizálták 2013. májusában és megtagadta a kemoterápiát a kannabisz olaj és a szódabikarbóna javára. Már több hónappal túlélte a neki jósolt időt és sokkal jobban érzi magát.

Egy másik február 22.-i cikkben szerepelt egy dél-afrikai lakos Lindsey Martin, aki legyőzte a 4. stádiumú vastagbélrákot az olajjal. “Nincs kétség. Az agresszív rákom eltűnt… ugyanaz a rák, aminek hónapok alatt meg kellett volna ölnie,” mondta Martin. “A kannabisz olaj miatt vagyok ma életben.”

Egy ember szklerózis multiplexszel (SM) akit Gerd Badernek hívnak, azt mondta, hogy elvesztette az eszméletét és közel volt a halálhoz a kannabisz kivonatok használata előtt. A kezelés után arról számol be, hogy nincs több SM tünete, bár egyes mobilitási nehézségek látszólag megmaradtak.

Dr. Raphael Mechoulam Izraelből, a kutató aki 1964-ben felfedezte a THC-t, a közelmúltban felszólított a kannabisz kivonatok rákellenes klinikai vizsgálataira. Hozzá csatlakozott Manuel Guzman a Complutense egyetemről Spanyolországban. Számtalan kannabinoid kutató is további kutatásokat vagy klinikai vizsgálatokat sürget tanulmányaik következtetéseként.

Mivel a kannabisz kivonatok előfordulása nő, kétségkívül lesz további aktivitás mindezen országokban, valamint újakban. Figyelembe véve e gyógyszer radikális hatékonyságát, nem meglepő, hogy olyan sok tevékenység zajlik egyidejűleg az egész világon.

Forrás: http://www.orvosikannabisz.com/aktualitas/heti/a-kannabisz-kivonat-gyogyszer-kezd-elterjedni-vilagszerte/

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
Tetejére görgetés