Előzzük meg a tavaszi fáradságot búzafűvel

buzaf

Előzzük meg a tavaszi fáradságot búzafűvel

A búzafű nem más mint a búzából kifejlődő 7-8 cm-nyi nagyságú friss zöld hajtás. Eredetileg frissen préselt levét fogyasztották, és vannak akik ma is ragaszkodnak ehhez az eljáráshoz, bár elkészítése igen körülményes és időigényes, de szerencsére ma már könnyen hozzá lehet férni nagyon jó minőségű kapszula vagy búzafű szárítmányhoz is, ami legalább olyan jó mint a préselt lé.

 

Mit tartalmaz?

A búzafű elsősorban nagyon sok klorofillt tartalmaz, enzimeket, a B Vitamin család szinte egész tagját, jelentős mennyiségű C Vitamint, több mint százféle ásványianyagot és nyomelemet. A benne lelhető klorofill méregteleníti a szervezetet, tisztít, regenerál, megvédi a szervezetet a környezeti ártalmaktól és a rákkeltő anyagoktól, valamint közömbösíti a kellemetlen testszagot.

 

Mire jó?

          Rendszeres fogyasztása lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít. Különösen ajánlják krónikus kimerültségre, fáradtságra, levertségre.

          Kiváló ásványianyag-, vitamin-, aminosav- és klorofillforrás. A benne található klorofill valóságos nagytakarítást végez a szervezetben.

          Segíti a méregtelenítést.

          Előnyös bármilyen krónikus gyulladásban, fekélybetegségben és mindazoknak, akik kellemetlen testszaggal küzdenek.

          Regenerálja a sejteket. Javítja a sejtanyagcserét.

          Véd a káros sejtelfajulás ellen (pl. daganat). Javítja a szöveti oxigénellátást.

          Serkenti a vérképzést.

          Frissít, vitalizál.

          Lúgosítja a szervezetet.

A kezdeti méregtelenítésen túljutva fogyásra számíthatunk ha súlyfeleslegünk volt, továbbá a széklet is normalizálódik, megnő az életerő és munkabírás, javul a szervezet ellenállóképessége a fertőzésekkel szemben, vérünkben több lesz az oxigén, javul a sejtek oxigénellátása, így hamarabb megszünnek a gyulladások.

A búzakúra kezdetén néhány napig a vizelet zavarossá, erősebb szagúvá és gyakoribbá válhat, a széklet pedig hígabb lehet. Nem kell megijedni, hiszen mindez jelzi csupán hogy beindult a méregtelenítési folyamat. Néhány nap elteltével ezek a kísérőjelenségek megszünnek.

 

Birtalan Katalin – Természetgyógyász


Búzafüvet tartalmazó termékek itt kaphatóak.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
Tetejére görgetés