A MÁRIATÖVISMAG OLAJ gyógyhatásai

mariatovis olaj

A MÁRIATÖVISMAG OLAJ gyógyhatásai

   A máriatövis (Sylibum marianum) évszázadok óta a különböző májbetegségek panaszosainak nyújt igen hatékony „mentőövet”. A máriatövisolaj legfontosabb hatóanyagai a flavonoglikánok, de keserű anyagot és zsíros olajat (linolsavat és olajsavat) is tartalmaz. Hatóanyag komplexe serkenti a májsejtek szintézisét és regenerációját, stabilizálja a májsejtek membránját, valamint szabadgyök fogó hatása is van.

 

A máriatövis stabilizálja és erősíti a májsejtmembránokat, ami megelőzi a méreganyagok behatolását a sejtbe, hatékony antioxidáns, amely semlegesíti a veszélyes szabadgyököket, antioxidáns hatása többszöröse az E-vitaminénak, valamint elősegítve a fehérjeszintézist, serkenti a májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját és az elhalt sejtek lecserélését. A máriatövismagolaj több mint 50%-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat (omega-3, omega-6-ot) és az egyszeresen telítetlen zsírsavak közül pedig olajsavat.

A máriatövismag olaj legfőbb hatásai:

– Védelmet nyújt különböző májgyulladások esetében, így ajánlott: heveny májgyulladásra, idült májgyulladásra, valamint májzsugorodással járó betegségek esetében

– Túlzott, vagy rendszeres szeszes ital fogyasztás esetében

– Vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodás esetén, zsírmáj kezelésére. Kísérleti körülmények között kivédi a májkárosító anyagok hatását

– Stimulálja az epe és epesavak (zsír és koleszterinbontók) termelését a májban

– Fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav-, illetve fehérjeszintézist

– A máriatövis olaj egy nagyon jó szabadgyökfogó antioxidáns

– A népgyógyászat szerint olyan májbetegségekben „ahol már semmi sem segít” biztosan számíthatunk a máriatövis kiváló gyógyerejére.

– Állatkísérletek során megbizonyosodtak arról, hogy amennyiben a máriatövis hatóanyagát (a silybiumot) egy gyilkos galócával történő gombamérgezés előtt juttatják a kísérleti állat szervezetébe, a májkárosodás 100%-ban megelőzhető. Szinte teljes mértékben hatásos még akkor is, ha mintegy tíz perccel a mérgezés után alkalmazzuk. Sőt, még akkor is képes megóvni az áldozat életét s nagy mértékben csökkenteni a májkárosodást, ha a mérgezés után 24 órával később kerül az ellenanyag a szervezetbe.

– Segíti az ösztrogén lebontását.

A 100%-os töménységű máriatövis olajat kíméletes eljárással hidegen sajtolva vonják ki mindenféle adalékanyag nélkül. A tiszta máriatövismag olaj tartósítószert, színezéket illetve egyéb mag olaját, ízfokozót nem tartalmazhat.

Hogyan kell adagolni a máriatövismag olajat?

80 kg testsúlyig NAPI 1,5 ml (1 mokkáskanálnyit)

80 kg felett NAPI 3 ml (1 teáskanálnyit) reggel éhgyomorra, szájban nyállal jól elkeverve, kúraszerűen.

A máriatövismag olajat – 3 hétig szabad használni, majd 2 hét szünetet tartva ismét lehet belőle kezdeni egy másik kúrát. Napközben fogyasszunk sok folyadékot, így a méreganyagok könnyebben távoznak!

A fent leírtak alkalmazása esetén káros mellékhatás nincs. Ellenjavallat nem ismert.

Figyelem!: A máriatövismag olaj szedésekor napi kétszeri székletürítés is előfordulhat, ez „jelzi”, hogy a szervezet megkezdte a méregtelenítést.

Fogyasztható salátákhoz, kefirbe, hidegtálakhoz is hozzáadva.


 Birtalan Katalin – Természetgyógyász

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:

 • Green-Mix
 • Maximmun
 • sarkanytuz
 • Maximmun
 • További érdekes cikkek

  • kombuchak
  • Prémium Magyar szárítmányok


  • Nővér PLUSZ tabletta
  • Kend All Csepp

  Kövess minket a Facebookon is: • Tetejére görgetés