GANODERMA (LINGZHI) – Egy csodálatos gyógynövény

ganoderma gomba

GANODERMA (LINGZHI) – Egy csodálatos gyógynövény

A kínaiak évezredek óta kiemelkedõ minőségű „gyógynövényként” tekintenek a ganodermára. Ez az elsõ úgynevezett „gyógyhatású készítmény”, amely még hosszútávon történõ fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást. Fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít a betegségek hatékony megelõzésében.

 

A ganoderma különleges gyógyhatásai:

 

Régen az emberek csak annyit tudtak, hogy „a ganoderma megõrzi a fiatalságot, és rendszeres fogyasztás esetén hosszú életet biztosít”, de soha senki nem fogott tudományos kutatásba, hogy megállapítsa, miért is olyan hatékony. Az utóbbi években kínai és más nemzetiségû tudósok által végzett alapos kutatások – az együttmûködõ kórházak, egyetemek és gyógyszeripari vállalatok elemzéseinek és klinikai kísérleteinek segítségével – végre megfejtették kivételes hatékonyságának titkát, így kiderült róla hogy:

          Vértisztító,

          méregtelenítõ,

          vizelethajtó,

          májkímélõ,

          bélmûködést szabályozó,

          szívmûködést elõsegítõ,

          vérnyomás-beállító,

          nyugtató-,

          köhögéscsökkentõ és köptetõ hatású,

          emellett hozzájárul a tumornövekedés gátlásához is.

A ganoderma legfontosabb alkotóelemei:

1. Szerves germánium (Ge): akár másfélszeresére is megnöveli a vér oxigénfelvevõ képességét; javíthatja az emésztést, megelõzheti a szövetek elhalását. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint a ganoderma 800-2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot. Ez négy-hatszor annyi, mint amennyi a panaxgyökérben (ázsiai ginszengben) található.

2. Poliszacharidok: ezek a szerves vegyületek erõsíthetik a szervezet immunrendszerét, megölik a vírusokat. Japán gyógyszeripari vállalatok gyógyászati alkalmazáshoz megfelelõen finomították, és a Koseisho Egészségügyi Részlege Japánban támogatott gyógyszernek nyilvánította.

3. Keserû íz. A japán orvos- és gyógyszerészszakma folyamatosan kutatja ezt a tulajdonságot. Az eredmény: valószínûsíthetõen a germánium és a poliszacharidok kapcsolatából adódik. Egyes növények tartalmazzák az egyiket vagy a másikat, de a ganoderma mindegyiknél hatékonyabb. Az alkotóelemek kombinációja eltér minden más növényétõl, és a hatékonyság biztosítása érdekében minden alkotóelemet meg kell õrizni.

A ganoderma orvostudományi alapjai: Dr. Shigeru Yuji klinikai kísérletei alapján a ganoderma a következõ alapfunkcióinak köszönheti hatékonyságát.

          Csökkenti a vérben a koleszterin és a szabad zsírok mennyiségét.

          Csökkenti a vércukorszintet; visszaállítja a hasnyálmirigy mûködését.

          Csökkenti a vérben található lipidek számát, és stabilizálja a vörösvérsejtek membránjait.

          Mivel a ganoderma adenozint tartalmaz, csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását, bomlasztja a trombinokat és megakadályozza a trombózist.

          Optimalizálja a mellékvesekéreg mûködését.

          Fokozza a szervezet természetes öngyógyító képességét, valamint az immunrendszer hatékonyságát.

          Lassítja az idõskori agyi funkció-csökkenést.

          Csökkenti az allergia elleni szerek mellékhatásait.

          Megakadályozza az antigének által okozott allergia kialakulását, mivel gátolja a hízósejtek hisztaminkibocsátását.

          Hozzájárul a daganatos betegségek megelõzéséhez és blokkolja a tumorsejtek anyagcseréjét. Megakadályozza a rákos betegek tumorembólia miatti hirtelen halálát. Megakadályozza a trombózis kialakulását, feloldja a trombint, fokozza a tumorellenes gyógyszerek hatékonyságát. Csökkenti a rák által okozott fájdalmat.

          A ganoderma jelentõsen csökkentheti a kemoterápia mellékhatásait emlõ-, vastagbél- vagy gyomorrákmûtéten átesett pácienseknél.

          Megakadályozza a rákos áttétek kialakulását, csökkenti a fájdalmat és hosszabb élettartam lehetõségét nyújtja. A ganoderma a Polyporaceae gombák családjába tartozik, és fogyasztását hatékony rákkezelési módszerként tartják számon Japánban, Kínában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Oroszországban és Skóciában.

          A ganoderma hatékonyan védelmet jelent, optimalizálja az emésztõrendszer mûködését. Elhízás miatt nem kell kalóriacsökkentett diétát kezdeni. Kutatásaink rámutattak, hogy a ganodermát fogyasztó sovány embereknél súlygyarapodás, az elhízottaknál pedig fogyás tapasztalható. Nincs jelentõsége az életkornak, a nemnek, az egészségi állapotnak, a ganoderma minden esetben lehetõvé teszi, hogy megmaradjon az optimális testsúly és külalak. Rendszeres szedés esetén a ganoderma optimalizálja a felépítõ és lebontó folyamatokat.

          A ganoderma hatékony a csípõ- és váll-, és egyéb ízületi fájdalmak gyógyításában.

          A ganoderma a nõgyógyászati problémák, például a menstruációs görcsök, szédülés, klimax stb. kezelésében is hatékonynak bizonyult.

          A ganoderma terhes és vajúdó nõk számára egyaránt szükséges.

          A ganoderma jelentõs mértékben gyógyíthatja a vesebetegségeket.

A ganoderma különleges hatásait egy új orvosi kifejezéssel jelölik: „adaptogén” (helyreállítja a megbomlott egyensúlyt). A japán kórházak és kutatóintézetek által végzett hosszas kutatások és kísérletek minden szempontból megerõsítették a ganoderma pozitív hatásait

A ganoderma szedését követõen néhányan „ellenhatásokat” tapasztalhatnak, különösen a fogyasztás kezdeti idõszakában: szédülés, gyengeség-érzés, gyakori vizelési és székelési inger jelentkezhet. Ez normális jelenség, és azt jelzi, hogy megindult a tárolt méreganyagok távozása a szervezetbõl. A cukorbetegek sok cukrot veszíthetnek, a reumás betegek átmenetileg erõsebb fájdalmat tapasztalhatnak. Ez a jelenség csupán a szervezet normális, funkcionális alkalmazkodása. Semmire nem utal a ganoderma hatékonyságán kívül. A páciensek fizikai állapotától függõen pár napon belül ezek a tünetek megszûnnek.

Mivel a ganoderma természetes hatóanyag, hagyományos gyógyszerekkel együttesen is alkalmazható, azok mellékhatásait is csökkentheti.

GANODERMA ADAGOLÁSI ÚTMUTATÓ

Az egészség megõrzésére: kezdeti idõszak (elsõ tizenöt nap): vegyünk be egy kapszulát reggel és egyet lefekvés elõtt. A tizenötödik napot követõen napi egy kapszula elég (alkalmanként egy kapszula).

A reumás, légcsõhuruttal vagy fájdalommal küszködõ páciens naponta kétszer, reggeli és vacsora elõtt szedje, amíg a tünetek meg nem szûnnek. Ezt követõen elég a napi egy kapszula. Fájdalom esetén bármikor szedhetõ (alkalmanként egy kapszula).

A hepatitises, tumoros, cukorbeteg páciensek naponta több mint három alkalommal szedjék, alkalmanként 1-2 kapszulát. Ha szükséges, az 1-2 kapszula napi 4-5 alkalommal is szedhetõ.


Birtalan Katalin: Természetgyógyász


Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
Tetejére görgetés