„Egyetlen tudatos lélegzet is meditáció” – Eckhart Tolle

„Egyetlen tudatos lélegzet is meditáció” – Eckhart Tolle

Sosem lenne szabad megfeledkeznünk arról a tényről, hogy milyen csodálatosak is vagyunk Mi emberek!

Élhetjük azt az életet, amit kialakítottunk úgy, hogy közben testünk hűen szolgálja az olykor „tudat” nélküli gazdáját. Hajtjuk a mókuskereket, mert azt hisszük, hogy ez az élet. Azt hisszük, hogy pénz, paripa … az élet. Mindeközben testünk életben tart minket, anélkül, hogy akár egy pillanatra is a gazdájának erre emlékeztetnie kellene. Teszi a dolgát, teszi, amire teremtetett. Mi ez, ha nem csoda?


Testünk minden pillanatban él, él helyettünk, mert a gazdájaként azt hisszük és tesszük – hajtjuk, amit mi, az élet értelmének gondolunk. Azt hisszük, hogy a pénz boldogít, azt hisszük, hogy az egzisztencia fontos és még sorolhatnánk a közhelyeket. A lényeg, maga az élet. Lélegezz mélyeket, lélegezz szépen, lassan, kiegyenesedve!

Légy tudatában a légzésednek olyan gyakran, amilyen gyakran csak tudsz, valahányszor csak eszedbe jut! Tedd ezt egy éven át, és az nagyobb mértékben alakít majd át, mint az összes tanfolyam. Ráadásul ez ingyenes.

HA TUDATÁBAN VAGY A LÉGZÉSEDNEK, AZ ELVONJA A FIGYELMET A GONDOLKODÁSRÓL, ÉS TERET TEREMT. EZ A TUDAT LÉTREHOZÁSÁNAK EGYIK MÓDJA.

A lélegzés valójában nem olyasmi, amit teszel, hanem olyan, aminek a tanúja vagy, ahogy az megtörténik veled. A légzés ugyanis magától zajlik. A testben működő intelligencia végzi. Mindössze annyi a teendőd, hogy figyeled annak megtörténését. A lélegzetet ősidők óta egyenlőnek tekintették a lélekkel, a formamentes, egy élettel. Mivel a lélegzetnek nincs formája, ez az egyik oka, hogy légzéstudatossággal rendkívül hatékonyan vagy képes teret vinni az életedbe, tehát eredményesen tudsz tudatot generálni. Ha tudatában vagy a légzésednek, az a jelen pillanatba kényszerít, ami minden belső átalakulás kulcsa. Valahányszor tudatosítod légzésedet, tökéletesen jelen vagy. Azt is észreveheted, hogy képtelenség egyszerre gondolkozni és lélegzésed tudatában lenni. A tudatos légzés leállítja az elmédet.” – Eckhart Tolle A Lélegzetről

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:

vs

Karob vs. Kakaó

  Karob vagy más néven Szentjánoskenyérfa (Ceratonia siliqua)A hüvelyesek rendjébe (szója, bab, lencse, lupin, borsó), a pillangósvirágúak családjába tartozó fás

Tovább olvasom »Tetejére görgetés