A Spirulina hatásai

A Spirulina hatásai

A Spirulina mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve terem a földön, az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza. Némely közülük meglehetősen ritka és a növényi élelmiszerekben gyakorlatilag nem található meg. A WHO adatai szerint a Spirulina tápértéke nagyobb bármilyen ismert élelmiszernél vagy orvosi készítménynél.

A Spirulina a legértékesebb és a legharmonikusabb táplálék az emberi szervezet számára. 1 gr. alga egyenértékű 1 kg zöldség tápértékével.


 

Mit tartalmaz a Spirulina? Több mint 100 pótolhatatlan biológiailag aktív anyagot tartalmaz:

Proteinek: fehérjék (60-70%-ban), 18 aminosav (köztük 8 esszenciális aminosavat), A, B1, B2, B5, B6, B9, B12, C, PP vitaminokat, mikroelemeket: vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium, nukleinsavakat (DNS és RNS) amelyek a legfontosabb funkciókat töltik be a genetikai információ tárolásában és átadásában. Tartalmaz még: klorofillt, enzimeket, többszörösen telítetlen zsírsavakat, fikocianint (lassítja a rákos sejtek szaporodását) és mannitolt (a Q10-hez hasonló koenzim).

 

Melyek a spirulina hatásterületei?

  • Csökkenti a vérnyomást
  • Megelőzi a szabadgyökök megjelenését
  • Normalizálja a bélflórát, antibakteriális hatással bír
  • Csökkenti a lipid és koleszterinszintet
  • Erősiti az immunrendszer működését
  • Elősegít a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását
  • Normalizálja az anyagcserét
  • Helyreállítja a szervezet lúgos pH-ját
  • Vas forrása könnyen emészthető és jól felszívódó.
  • Nehézfém kivezetésére is alkalmas, pl.: ólommérgezés esetén – Antioxidant effects of Spirulina supplement against lead acetate-induced hepatic injury in rats – Walid Hamdy, El-Tantawy

 

Az algákban az élethez szükséges, szinte minden anyag megtalálható, természetes egyensúlyba rendezve. Egyetlen mesterséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal ellátott étrend-kiegészítő sem tudja utánozni ezt a természet alkotta összhangot.

 

Ellenjavallatok: Óvatosan szedjék azok a vesebetegek, akiknek korlátozniuk kel a fehérjedús ételeket. Nem javallott akut gyomor és bélbetegségeknél.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:

vizi torma

A vizitorma gyógyhatásai

A vízitormának kiváló vértisztító hatása van, ezért a természetgyógyászatban előszeretettel alkalmazzák mindenféle bőrprobléma esetén. Ha hónapokon keresztül alkalmazzuk, ásványianyag-tartalmából kifolyólag

Tovább olvasom »Tetejére görgetés