A mustármag a fogyókúrázók igazi szövetségese

mustarmag

A mustármag a fogyókúrázók igazi szövetségese

A mustármag egy adagja – vegyünk 11 grammot egy adagnak – 52 kalóriát, 3 gramm zsírt, 1 mg nátriumot, 0 mg koleszterint, 2 gramm szénhidrátot és 3 gramm fehérjét tartalmaz. Érdemes élni vele! 

 

Csupán 3 kalória egy kiskanálban

A mustármag egy adagja – vegyünk 11 grammot egy adagnak – 52 kalóriát, 3 gramm zsírt, 1 mg nátriumot, 0 mg koleszterint, 2 gramm szénhidrátot és 3 gramm fehérjét tartalmaz. Érdemes élni vele!


A mustármag kúra a világ legolcsóbb és legegyszerűbb tisztító kúrája. Nem csak olcsó, hanem felettébb egészséges is.

Jaya Henry, az Oxford Politechnikai Intézet egyik híres, neves kutatója, több kísérlet után azt bizonyította be, hogy ha mindennap étkezés közben elfogyasztunk egy kiskanál csípős mustármagot, az anyagcsere 25%-al fog felgyorsulni és ezt több órán át is képes lesz fent tartani, ezáltal a szervezet 45 kalóriával fog többet égetni, ezt akkor ha az étkezés nem haladta meg a 700 kalóriát.

A mustármag ereje akkor kamatozik igazán, amikor olyan élelmekkel párosítjuk melyek ők maguk is zsírégető növények és mindehhez egy hipokalóriás diétát is alkalmazunk. Ezek a csodamagvacskák serkentőként hatnak a szervezetünkre, ezért nem kell sajnálni hozzáadni ízesítőként a mindennapi diétához…szendvicsekhez, szószokhoz, salátákba, húsokhoz.

Különleges íze miatt a világ összes konyhájában előszeretettel használják. Ha a currys, babos, borsós vagy húsos ételekhez hozzáadunk egy-két kiskanál mustármagot, ezek fokozni fogják az ételek ízét és a zsírégetésben is segítségünkre lesz.

Használat elött, a mustármagvakat meg kell kicsit pirítani egy serpenyőben, pár percig, lassú tűzön, amíg megrepednek. Úgyszintén a piritott magvakat össze lehet törni, vagy megdarálni míg egy finom lisztet kapunk belőle. Ezt a lisztet rászórhatjuk az ételekre, vagy mustár krémet készíthetünk belőle.

Ha pedig az üzletből vásárolunk egy kész mustárkrémet, ehhez hozzákeverhetünk cayenne borsot, csípős paprikát, vagy tormát azért, hogy egy csípős krémet kapjunk. Ha ezt a csípős krémet hozzáadjuk az ételünkhöz, ezzel fokozhatjuk az anyagcsere működést és ezzel egyaránt a zsírégetést is.

A fogyókúrás diétákba nagyon sokszor ajánlják a mustárt, mert nem tartalmaz plusz kalóriát és koleszterolt sem. Viszont rengeteg értékes tápanyagot hoz a szervezetünknek mint: kálciumot, magnéziumot, káliumot és proteint.

Birtalan Katalin – természetgyógyász

 

 

 

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
Tetejére görgetés