http://nepgyogyaszat.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.Maximmun-970x250gk-is-124.jpglink
http://nepgyogyaszat.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.Green-Mix-970x250-v1gk-is-124.jpglink
http://nepgyogyaszat.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.Maximmun-970x250-02gk-is-124.jpglink
«
»
Progress bar

Halolajak

Általánosan ajánlott: szív-, és érrendszeri, valamint egyéb keringési megbetegedések megelőzésére, különféle betegségekből származó gyulladásos reakciók kivédésére, vérnyomás csökkentésre
A kutatók kíváncsian vizsgálták, miért kevés a grönlandi eszkimóknál a magas zsírtartalmú étrend ellenére a szív-, és érrendszeri megbetegedések száma. A választ az eszkimók fő táplálékában, az omega-3 zsírsavakat tartalmazó halhúsban találták meg, mint pl. a lazac, és elősegítik a szervek és a szövetek optimális működését. A tudósok éppen ezért azt javasolják, hogy hetente kétszer-háromszor fogyasszunk zsírsavakban gazdag halat.
A halhúsban a zsír többszörösen telítetlen zsírsavakat, omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Ezek eltérnek azoktól a többszörösen telített zsírsavaktól, amelyek a növényi olajakban vannak.
Az omega-3 zsírsavak kulcsszerepet játszanak a szervezet számos életfontosságú folyamatában: kezdve a vérnyomás és véralvadás szabályozásától az immunrendszer erősítéséig. Sokféle betegség megelőzésében és kezelésében hasznosak.
A halolajak bizonyítottan csökkentik a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Gátolják a vérben lévő vérlemezkék egymáshoz csapódását és az éren belüli vérrög képződést, ami infarktushoz vagy szélütéshez vezethet. Csökkentik a vérzsír szintjét, védenek az érelmeszesedés ellen. Végül a közelmúltban végzett vizsgálatok azt bizonyítják, hogy az omega-3 zsírsavak javítják a szívben az ingerületvezetést és így elejét veszik a szívritmuszavarok kialakulásának.
Általános gyulladáscsökkentőként is igen hatásosak. Sokan veszik hasznát ízületi problémáik, bőrfarkas, vagy pikkelysömör kezelésében. A halolajak a menstruációs görcsök kezelésében is segítenek. Egyes adatok szerint a szellemi frissesség és a lalki egészség megőrzésében is fontos szerepet töltenek be.