Ha időnként zabteát iszunk, zabosak már nem leszünk

zabfű

Ha időnként zabteát iszunk, zabosak már nem leszünk

A zöld zabfű idegerősítő, szorongásoldó, antidepresszáns hatású. Vértisztító, vízelethajtó, meggátolja a húgysav kiválását, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért jó a reuma és köszvény kezelésére. Segíti a vércukorszint helyreállítását. Méregtelenítő, csökkenti a koleszterin szintet. Hatóanyagai: szénhidrátok, fehérjék, aminosavak, szilícium, vas, réz, cink, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, mangán, D, K vitamin.

 

Teáját évezredek óta ismerik és fogyasztják az emberek. Nyugtalanság ellen ajánlották idegnyugtatóként, lazító hatása miatt pedig stresszoldóként. Viszont régen teafőzetét kimondottan vágyserkentőként használták az emberek, főleg frigiditás esetében.

A San Francisco-i Emberi Szexualitást Tanulmányozó Intézetben (Instit. For Adv. Study of Hum. Sex.), Phd. Ted McIlvenna zabbal végzett kutatásai is egyértelműen igazolták a zab erőteljes és kifejezetten jótékony hatását a párok szexuális kapcsolatára.


A zöld zabfű forrázatot ősiők óta használják reuma és köszvény kezelésére, valamint húgyúti kövek kihajtására.

A zöld zabfű növeli az energiát és erősíti az izmokat.

Nagyon hatásosnak bizonyult a zöld zabtejes zsenge magkezdeményeket leszárítani és ebből teát készíteni.

A zabfűnek asztringens hatása van, ezért nagyobb mennyiségben fogyasztva szorulást okozhat. Ebben az esetben kell csökkenteni a bevitt adagot.

Zöld zabfű tea készítése

Négy evőkanálnyi zöld zabfüvet forrázzunk le egy liter vízzel és 15-20 percig letakarva áztassuk, majd leszűrése után ízesítés nélkül vagy egy kis mézzel igyunk meg naponta 1-2 csészével. A kúrát addig lehet tartani amíg jól esik, időtartam nincs meg szabva, kivel a zabfűnek semmilyen mellékhatása nem ismert.

Ha nincs kéznél friss, vagy leszárított zöld zabfüvünk, akkor nyugodtan használhatunk helyette 100%-os jó minőségü szárított zabfűport, mellyel ugyan olyan jó hatást tudunk elérni, mint a friss zabfűvel.

 

Birtalan Katalin – természetgyógyász

Mivel a csipkebogyó szezonnak most van itt az ideje, ezt a gyógybort könnyen el tudjuk készíteni  friss csipkebogyóbol, de ha megszárítjuk, akkor az év bármelyik szakaszában is elkészíthetjük. A lényeg az, hogy ez egy nagyon hatásos házi gyógybor ami jó lenne ha minél több háztartásban kéznél lenne, hiszen sok nyavajában tud nekünk megoldást nyújtani.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
Tetejére görgetés