Mire jó a cseresznye kocsánya?

Mire jó a cseresznye kocsánya?

Azon kívül, hogy ezen csüng a cseresznye az ágról, számos, a szervezetünk számára jótékony hatással bír.

Alig akad olyan ember, aki ne szeretné ezt a szemet kápráztató, a piros és bordó árnyalataiban pompázó gyümölcsöt. Azt viszont kevesen tudják, hogy a cseresznyeszárat nem szabad eldobni, attól sokkal értékesebbek a benne lévő hatóanyagok. A népgyógyászat évszázadok óta alkalmazza a cseresznye és cseresznyeszár szelíd gyógyhatásait.


A cseresznyeszár jótékonyan hat a vizelet-kiválasztó rendszer működésére. Ennek köszönhetően hatékonyan alkalmazható a szervezetben felszaporodott, felesleges, pangó folyadék kihajtására. Ödémák esetén is alkalmazható. Vízhajtó hatása jól jön hólyaggyulladás esetén, mert a fokozott folyadékürítés segít lemosni a patogén kórokozókat a nyálkahártyáról. A szervezetben felszaporodott felesleges folyadék elvezetésével jótékonyan hat az ér – és nyirokrendszerre. Ezen folyamatok összessége jótékonyan támogatja a szív munkáját is.

Segít a lerakódott, letapadt nyák feloldásában és kiürülésében, ezért hatékony nyákoldó, köptető és köhögés csillapító szer.

A fokozott folyadékürítés támogatja a szervezetben felszaporodott gyulladáskeltő anyagok kiürülését. Köszvényben is hatékonyan alkalmazható, mind a gyulladás, mind az ödéma csökkentésére.

Nyák nemcsak a légutakban tud lerakódni, hanem az emésztőrendszerben is. A cseresznyeszár, pláne, ha más hasonló hatású és egymást támogató hatóanyaggal együtt alkalmazzuk, akkor nagyon hatékonyan képes feloldani ezeket a letapadt nyákokat. Fokozza az emésztőrendszer tisztulását, ennek köszönhetően például hatékonyan alkalmazható székrekedés esetén, vagy akár fogyókúrák alatt is.

Ajánlott fogyasztás: Ahhoz, hogy a hatóanyagok munkáját pluszban tudjuk segíteni, érdemes tudni, hogy mikor lenne optimális a bevitele.

Vízhajtó hatását, hogy ki tudja fejteni, egy héten keresztül szükséges fogyasztani napi 1 csészével, lehetőleg a reggeli órákban. Ne hagyjuk délutánra vagy estére, mert megzavarhatja a nyugodt éjszakánkat, ha állandóan fel kell kelnünk miatta.

Húgyhólyaggyulladás kiegészítő kezeléseként napi 3 csészével szükséges elfogyasztani.

Rendszeresen fogyasztott heti 2 csésze tea, a nap bármely szakában, képes a szív munkájának támogatására.

Az emésztőrendszerben letapadt nyák kiürítését este, lefekvés előtt elfogyasztott csésze tea képes támogatni. Érdemes 2-3 egymás utáni este megismételni.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
Tetejére görgetés