Az elsavasodás és a rák, a test-lélek-szellem egyensúlyának felbomlása-dr.Dávid Tamás

 
    Az integratív biológiai rákterápia
– az oki rákterápia, a jövő rákterápiája
   Dr. Dávid professzor jó barátom, a CoD™ tea atyjaként ismerhetik. Amikor egy degeneratív betegségben szenvedő barátommal érkeztem hozzá, elvittük onkológus orvosát is, és a következőt mondta: Idefgyeljetek! Ti onkológusok nagyon rendes emberek vagytok. Amikor jön hozzátok egy beteg akkor, ha lehet, megműtitek és utána kemo-vagy sugárterápiával kezelitek. Viszont amikor ti vagy a szeretteitek megbetegednek, akkor először miért hozzám jöttök? Miért nem fekszetek kés alá és alkalmazzátok magatokon a kemoterápiát? Na ezen kell elgondolkodni mindenkinek, amikor értékeli a gyógyszerek hatását vagy a népgyógyászat eszközeit.
                                                                                             Jakab István
   Napjainkban a magyar lakosság lélekszáma folyamatosan csökken. Ennek okaként nemcsak a csökkenő születésszám, hanem az igen nagy mértékű halálozás is felelős. Ezen belül az egyik fő problémát a rosszindulatú daganatos betegségek jelentik. Sajnos a daganatos halálozás tekintetében hazánk a fejlett országok közül vezető szerepet kapott. Sokan sokféleképpen vizsgálták már a rák okát és megelőzésének lehetőségeit.
   Legfontosabb a betegség megelőzése, vagyis az egészség megőrzése, ez pedig a WHO kimutatása szerint is 50%-ban az életmódon, ezen belül pedig a táplálkozáson múlik.
Az EGÉSZSÉG biztosítéka a sav-bázis egyensúly, a szabad gyökök és az antioxidánsok egyensúlya, az alkalikus, lúgos belső miliő.
A sav-bázis egyensúly, az enyhén lúgos belső miliő, a szervezet, a sejtműködés, az immunrendszer optimális működésének alapfeltétele.
                                                                      (R. Berg, Dr. F. Mayr, F. Sander)
A BÁZIKUS EMBER (ph érték: 7,34-7,42) az EGÉSZSÉGES EMBER
pH érték savas: 7-ig, pH érték BÁZIKUS: 7-en felül
Alacsony pH látens acidózist jelent.
A pH 7,0-7,4 – optimális egészség és életerő,
a pH 6,8 – a metabolikus acidózis kezdete,
a pH 6,4 – emésztési zavar kialakulása, túlsúly,
a pH 6,0 – a sejtek 10×-es O2 hiányban szenvednek!
a pH 5,5 – extrém acidózis, RÁK, idült, degenerativ betegségek!!! a pH 5,0 – a sejtek 100×-os O2 hiánya!
   A legtöbb ipari ország (Európa, USA, Kanada) lakosságának 98%-a túlsavasodásban szenved. (R. O. Young, 2004)
   A túlsavasodás – a szabad gyökök túlsúlya az antioxidánsokkal szemben.
   Szabad gyök túlsúly, az „OXIDATIV STRESSZ”, a sejtmembrán káro-sodásához és génkárosodáshoz vezet. A sejtosztódás zavara révén deformált sejtek keletkeznek.
   A deformált sejtek örök életűek, nincsen normális sejtciklusuk, így elszaporodhatnak rákos sejtek, szövetek formájában. Az apoptózis, vagyis a programozott sejthalál biológiája leáll, nem működik tovább. Tartós immungyengeség alakul ki.
   A szervezetben az elsavasodás hatására felborul a mikrobiológiai egyensúly. Vagyis a normális, természetes mikrofóra megbomlása révén olyan szervezetek, rákmikrobák, onko-mikroparaziták, (a rák elsődleges okai – lásd R. R. Rife, J. Übbing, A. Weber, R. Pekar, E. Enby) szaporodnak el, melyeknek a savas környezet, a savas belső miliő kedvez.
   A legújabb eredmények alapján tehát egyértelműen megállapítható, hogy a rák kialakulását mikrobák okozzák. Ezek a mikrobák akkor lesznek virulensek, ha az immunrendszer tartósan legyengül. A dohányzás, alkohol, helytelen táplálkozás, túlsavasodás, mozgáshiány, tartós stressz, a lelki egyensúly felborulása mind hozzájárulhatnak az immunrendszer legyengüléséhez és elősegíthetik a mikrobák által okozott génkárosodást a szervezetben. A rák-mikrobák mutációja és elszaporodása révén génkárosodás következik be. Így igen nehéz felvennie a versenyt az amúgy is legyengült immunrendszernek a rákot okozó apró lényekkel szemben. Így ezek el tudnak szaporodni a vörös vérsejtekben és a vér-lemezekben. Ennek következménye a vérszegénység is.
Az elsavasodás okozza a rákot
   A velünk szimbiózisban élő mikrobák a vérben megváltoznak, mutálhatnak, kórokozóvá, rákmikrobákká, onko-mikroparazitákká vál-hatnak.
   Túlszaporodnak a káros mikroorganizmusok, a rák-mikrobák, a baktériumok, a vírusok és paraziták, az élesztőgombák, pl. Candida.
Mindez a pH egyensúly felbomlása nélkül, pH 7 felett nem alakulhat ki.
   A konstruktív enzimek destruktívvá válnak, a sejtek oxigén ellátása lecsökken, a test szervei, szövetei károsodnak”.
   A vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek asszimilációja, vagyis beépülése és felszívódása a megfelelő módon leáll, biológiai éhezés jön létre. Sajnos ennek tipikus példája a magyar konyha és táplálkozási szokások.
   Túl zsíros, amit eszünk, magas ételeinkben az állati zsíradék aránya, túl sok húst, vörös húst fogyasztunk, ugyanakkor kevés zöldséget, gyümölcsöt, rostanyagot és igen kevés vizet viszünk be a szervezetünkbe.
   Keveset mozgunk, elhízunk!
   Felszaporodnak az anyagcseretermékek, a húgysav, a tejsav és az elsavasodás fokozódásával krónikus, degeneratív betegségek alakulhatnak ki.
A TÚLSAVASODÁS (ACIDÓZIS) OKAI:
   Helytelen táplálkozás (túl sok hús, zsír, cukor, alkohol …), rossz táp-lálkozási szokások, helytelen életmód, nikotin, környezeti mérgek, elektroszmog, bosszúság, agresszió, tartós stressz, lelki konfiktusok, kevés folyadék fogyasztása, szénsav tartalmú italok fogyasztása, rossz, felületes lélegzés, tartós oxigén hiány, kevés mozgás
   A túlsavasodást a szervezet alkalikus vegyületekkel semlegesíti, amihez ásványi anyagokra, nyomelemekre van szükség.
   A nem semlegesített savmennyiség a kötőszövetben, zsírszövetben rakódik le. Az elhízás is a savtúltengés jele. (R. Young, 2004)
  
Ha a szervezet depói is tele vannak, akkor a savtúlterhelés az izüle-tekben rakódik le, aminek következménye köszvény, reuma, sokizületi gyulladás. Emellett a szövetek oxigénellátása is lényegesen csökken.
   A túlsavasodás ásványi anyag, nyomelem hiányhoz vezet, következmények: csontritkulás, fogszuvasodás, porckorongkárosodás, visszér-, aranyé-képződés, immungyengeség, bakteriális, virális és gomba-fertőzések komolyabb kockázata, máj- és agykárosodás, önmérgezés.
„Testünk összes vegyületeiből a savak a legkárosabbak.”
                                                                                   Hippokratész
   A vérszegénység kialakulásával oxigénhiányos állapot jelenik meg a szervezetben, ami hatással van a biokémiai folyamatokra. Koenzim Q10 hiány, O2 hiány alakul ki, antioxidáns, nyomelem és ásványi anyag hiányos állapot lesz a szervezetben, ami súlyos anyagcserezavarban, sejtenergiahiányban nyilvánul meg.
   A sejtek energiahiányos állapotba kerülnek, deformált sejtek képződnek, melyek nem tudnak megfelelő módon működni, megújulni és elpusztulni. (P. Nurse, T. Hunt, L Hartwell, Nobel-díj, 2001)
   A RÁK kialakulása, a degeneratív folyamat a preklinikai fázisban (12 év) megállítható ill. visszafordítható!
   Igen fontos az időfaktor, hiszen az idejében felismert, diagnosztizált és kezelt beteg jó eséllyel meggyógyulhat. A mai modern eljárásokkal felismerhető a folyamat indulása, mikroáttétek képződése, a rákos folyamat a megfelelő stádiumban még kezelhető, illetve visszafordítható.
Mit is kell Önnek tennie a rák és más krónikus, degeneratív betegségek megelőzésére?
• Ne fogyasszon alkoholt, nikotint, cukrot, kávét
• Ne fogyasszon túl sok húst és konyhasót
• Egyen nyugodtan, rágja meg az ételt alaposan
• Naponta mozogjon sokat és aktívan (1 -3 óra)
• Lélegezzen sokszor szabad levegőn, mélyen
• Fogyasszon kevés húst, főleg halat, csirkét, pulykát
• Fogyasszon sok zöldséget, gyümölcsöt, bázisképző étrend-kiegészítőket
• Ne egyen este túl későn
Figyelje teste jeleit, csak egy teste, egészsége van!
MÉREGTELENÍTÉS!
ÁLLANDÓ LÚGOSÍTÁS!
ÁLLANDÓ IMMUNERŐSÍTÉS!
 
A rákos daganat egy tünet, nem a betegség oka!
A RÁK konvencionális, klinikai, tüneti kezelése:
   Sebészet, sugárterápia, kemoterápia, hormonterápia, génterápia, immunoterápia.
   Az amerikai Nemzeti Rákkutató Intézet (NCI) véleménye a konvencionális rákkezelés gyógyítási eredményességéről:
Sebészet, korai diagnózis esetén  …………28%
Sugárterápia, korai diagnózis esetén ……..12%
Kemoterápia …………………………………….6%
Kemoterápia ÁTTÉTEK ESETÉN ………………2% !!
A KEMOTERÁPIA evidenciákon alapuló gyógyító hatása.
A „vak” kemoterápia klinikailag evidenciákon alapuló bizonyított hatása
Prof. Dr. De Vita (NCI) . . . . 5,8%
Prof. Dr. Gadner (A) 5,0%
Prof. Dr. Abel (D) 2,5-5,0%
   785 000 kemoterápiával kezelt rákbetegből 3,0% gyógyult meg – többéves klinikai tanulmány (USA)
Egy másik USA-beli tanulmány szerint 30 000 kemoterápiás és 30 000 placebo-kontrollal kezelt rákbeteg élettartama egyenlő volt!
  A kemoterápia mellékhatásai: vérszegénység, vérzések, csontvelő-károsodás, fertőzések, szívizomkárosodás, agy, máj- és vesekárosodás, rosszullét, hányinger, hasmenés, fáradékonyság, hajhullás, depresszió (Cecill Textbook of Medicine, 18. kiadás)
Kemoterápiával kezelt mellrákos asszonyok 25-82%-ában agykárosodást, az elülső agykéreg-állomány károsodását állapítottak meg. (Medscape, Breast Cancer Research & Treatment, 2008)
   CÉLZOTT KEMOTERÁPIA! A ráksejtek többsége kemoterápia-multidrug-rezisztens (MDR). Ezért tulajdonképpen csak a célzott kemo terápiának van értelme.(lásd IPT – dr. Donato Garcia módszere). A célzott kemoterápia lényege: a beteg azt a kemoterápiás készítményt kapja, amelyre az eltávolított daganatából készített ráksejt-tenyészet a legjobban reagált.
 
Toxinok, környezeti és belső mérgek
   Az acidózis első jelei: gyengeség, fejfájás, akne, székrekedés, allergia, izületi fájdalom
Az acidózis intermediális jelei: asztma, bronchitis (hörghurut), álmatlanság, psoriasis (pikkelysömör), gombásodás, depresszió
Az acidózis előrehaladott jelei: RÁK, fbromyalgia, túlsúly, sklerózis multiplex, arthritis (sokízületi gyulladás), diabetes, leukémia, szívbetegségek, fejfájás, más degeneratív betegségek
Az ősi (kínai) recept alapján összeállított, standardizált trópusi teakeverék hatását és mellékhatás mentességét a CoD™ Rákkutató Csoport (Bécs) vezetésével nemzetközi rákkutatási együttműködés bizonyította.
Weizmann Institute of Science, Rehovot, Izrael, Max Planck Institut, Martinsried,(D), University of Cheng-Du, (Kína), Pécsi Orvostud.Egyetem, Pécs, (H), Szt.István Egyetem, Budapest, (H), Harvard Medical School, Boston,(USA) Charité, Berlin,(D), P3 Forschungsinstitut , Bécs, (A), Österr. Krebshilfe, Bécs (A), Österr. Botanische Institut, Bécs, (A), Hospiz Kolpino 2, St.Petersburg (R), Dana Faber Cancer Research Institute, Boston,(USA).
A RÁK másodlagos okai:
• DOHÁNYZÁS!
• ALKOHOL! (pálinka, vodka, whisky…)
• Helytelen táplálkozás, túlsavasodás
• Tartós STRESSZ!, lelki konfiktusok
• AMALGÁM fogtömések
• Káros, toxikus környezet
• MOZGÁSHIÁNY!
• Oxigénhiány
• Folyadékhiány által okozott KRÓNIKUS IMMUNRENDSZER GYENGESÉG
   A dr. Dávid Tamás által kifejlesztett, hatástanilag tudományosan igazolt ősi kínai tea és a hozzá kapcsolódó táplálkozási rendszer méregtelenítő hatású, immunerősítő, daganatburjánzás gátló és az életvitel pozitív irányba történő radikális megváltoztatására szolgál. Ezek 100%-osan természetes, Dél-Amerikából és Délkelet-Ázsiából származó növényi kivonatok, melyek több ezer, főképp magyar, orosz, német és osztrák rákos betegen segítettek. „Az esetek 60 százalékánál az általános állapot lényegesen javult vagy stabilizálódott, ezen belül 55 százalékuknál megállt a daganat növekedése, 45 százalékuknál objektív javulás következett be, ebből 60 százalék volt a részleges remisszió, 30 százalékuknál javultak a laboreredmények, és 9 százalékban a daganatok teljesen eltűntek.”
  A CoD™ tea-extrakt kontrollált preklinikai vizsgálatokkal, fázis II. és fázis III., randomizált, placebo-kontrollált multicenter klinikai tanulmányokkal bizonyított, 100%-osan természetes, adaptogen, kemoprevenciós táplálék-kiegészítő, (regisztrált Ausztriában, USA-ban, Olasz- Német- és Oroszországban, Szlovákiában) mely mindennemű mellékhatás nélkül a szervezet elsődleges méregtelenítését, ellenálló képességének jelentős erősítését, öngyógyító erejének aktiválását, a kemo- és radioterápia pozitív hatásának fokozását szolgálja. Segítséget nyújt a Hepatitis C, Epstein-Barr, Infuenza A, Herpes és a HP-vírus megsemmisítésében, a daganatképződés gátlásában, a daganatelhalás (apoptozis) indításában és áttétek megelőzésében tüdő-, mell-, gyomor- vastagbél-, csont-, petefészek-, hólyag és prosztatarák, melanoma, neuroblastoma és non Hodgkin lymphoma esetén.
A CoD™ tea-extrakt hozzájárul terminális, áttétes rákbetegek élet-tartamának jelentős meghosszabbításához, fájdalmaik csökkentéséhez és emberhez méltó életminőségük biztosításához.
TCM CoD™ tea-extrakt BIOLÓGIAI, EVIDENCIÁKON ALAPULÓ KLINIKAI HATÁSAI
Tudományos HATÁSBIZONYÍTÁS:
Méregtelenítés, cytoprotekció
Antioxidáns hatás (3 erősebb mint C-vitamin!)
• Immunerősítés (14 hét után 95%-os aktivitás-fokozódás)
• A dendritikus, az NK, a CIK sejtek aktiválása
• A daganatburjánzás gátlása
• Antiangiogenetikus hatás
• Az Apoptózis indítása
Antivirális hatás (HCV, EBV, HPV, Infuenza A…)
A TCM CoD™ tea 15-20%-kal fokozza a KEMOTERÁPIA pozitív, cytosztatikus hatását és 40-50%-kal csökkenti a súlyos, toxikus, szervkárosító mellékhatásokat (Max Planck Intézet, Martinsried, (D) 1995)
 
A RÁKSEJTEK programozot sejthalála (apoptózis)
A lúgos belső miliőben, az immunrendszer optimális állapota esetén, a dendritikus sejtek információjával a természetes ölő sejtek (NKs-cells) és a cytotoxikus Ts-lymphociták megtámadják a ráksejteket és elindítják a programozott sejthalált, az apoptózist, a ráksejtek szétesését. (Columbia University, New York)
 
Megelőzés és oki terápia
   Fő célunk: méregtelenítés, lúgosítás, sav-bázis egyensúly helyreállítása, vitamin, ásványi anyag, enzim, nyomelem-egyensúly és az élethez szükséges oxigén-vérkoncentráció biztosítása, intra- és extracelluláris anyagcsere-egyensúly helyreállítása, radikális táplálkozás-átállítás, mozgás, oxigénellátás és életenergia produkció (ATP) biztosítása és ezzel párhuzamosan 14 hét CoD™ teafogyasztás után a dendritikus sejtek megszaporodása, az IMMUNRENDSZER 95%-os ERŐSÍTÉSE, a DNS károsodás kijavítása!
   És utána jön a LEGFONTOSABB: a p53 gén ÚJRA működik, a sejt-osztódás normalizálódik, LEÁLL a deformált sejtek képződése, ELINDUL a deformált sejtek, a RÁKSEJTEK programozott elhalása, az APOPTÓZIS!!! Ez a LÉNYEG!!!
Én a holisztikus, integratív, biológiai rákterápia, az oki rákterápia híve vagyok: elsősorban hosszú távon óriási jelentőségű lenne a megelőzés, a rendszeres, országos, évi széles körű (mell-, tüdő-, szájüreg-, gyomor-, vastagbél-, prosztata-, petefészek-, bőr-, méhnyakrák-szűrés + dif. vérkép, immunstátusz, rákmikrobák jelenléte, redox potenciál, vér-, vizelet-, nyál-pH, belső miliő, BMI, túlsúly, kóros elhízás, anyagcsere egyensúly zavara, túlsavasodás, vitamin, ásványi anyag, enzim, nyomelem, O2 – vérkoncentráció meghatározása évente) rák- és egész ség megőrző szűrés azonnali bevezetése a magyar népegészségügyi alapellátásba – természetesen, mint egyes külföldi országokban – évente 19 éves kortól költségmentesen.
   Pozitív lelet esetén korai sebészet, egyénre szabott, célzott sugár- és célzott kemoterápia mellett a ftoterápia (pl. CoD™-tea, fagyöngyinjekció, kasvirág (echinacea), zöld tea, orbáncfű, ginkgo biloba, gyermekláncfű…), vitamin-, ásványi anyag-, enzim- (Koenzim Q10, glutathion, pankreas-enzim), nyomelemhiány pótlása, megadózis intravénás és orális C-vitamin (A. Szentgyörgyi, L. Pauling, R. Cathcart, H. Riordan, R. Hunninghake), csecsemőmirigy kivonat, pszichoonkoterápia (Simonton), frekvencia-terápia (Rife, Beck, Lakhovszky), oxigén-, ózonterápia, lokoregionális hyperthermia (prof. dr. Szász), galvanote-rápia, perkután bio-elektroterápia (dr. R. Pekar, prof. dr. Xin-Yu-Ling), kryo-terápia (prof. dr. N. Korpan) stb. együttes szinergetikus alkalmazásával a dohányzás, alkoholizmus azonnali beszüntetésével, a helytelen táplálkozás és életmód radikális átállításával, a belső miliő lúgosításával, a tartós stressz redukcióval, az ismert és tudatalatti lelki konfiktusok megoldásával, az amalgám fogtömések azonnali eltávolítása után az előrehaladott áttétes rákos esetek nagyon magas, 60-85%-ában 5-8 hónap után stabilizáció, részleges vagy totális remisszió (a daganatok, áttétek végleges zsugorodása vagy szétesése) figyelhető meg. (Dávid, T., Kiss Mag¬dolna: „RÁK – visszajöttünk a HALÁLBÓL!” 415 oldal, Nemzetközi CoD™ Rák Alapítvány Kiadó, 2008)
   Például integrativ, biológiai, oki rákterápiával kezelt 274 áttétes mellrákosból 12 év után 91% még tünetmentesen, boldogan élt! (Dr. A. Schuppert, Bonn (D), Abstract, I. Integrative Medicine Worldcongress, Munich, 2008.)
Fentiekkel majdnem egyező eljárás-komplexünket nevezzük mi CoD™ INTEGRATÍV, BIOLÓGIAI, OKI RÁKTERÁPIÁNAK, röviden CoD™ RÁKTERÁPIA-RENDSZERnek.
   Mindenkinek joga van megtudni az igazságot a rák elsődleges és másodlagos okairól és megismerni mindazokat – a nagy részben elhallgattatott, eltitkolt, esetleg aljasan, becstelenül lejáratott – eljárásokat és készítményeket, melyeket a konvencionális kezelés (sebészet, sugár-, kemo-terápia…) ésszerű, egyénre szabott, célzott alkalmazásával együtt vagy azután szinergetikusan, sikeresen alkalmazhatunk a rákos folyamat megállítására, visszaszorítására, gyógyítására. Sok millió rákos, áttétes ember életét lehetne így lényegesen meghosszabbítani, megmenteni és mindnyájuknak fájdalom- és kínlódásmentes, emberhez méltó életet biztosítani.
HIT, AKARATERŐ, TUDÁS, e három visz minket előre
   A mindennapi gyakorlatban tapasztalom, hogy cseng, cseng, cseng a telefon reggeltől-estig a központunkban! Cseng a telefon: „Sírok, sírok az örömtől, a boldogságtól, most jöttem a laborból, a CT-ről, a röntgenből, leleteim mind negatívak, jól érzem magam, egészséges lettem, szeretek, dolgozom, BOLDOG VAGYOK, SZERETNEK!”

 „Nagy felfedezéseket csak az ismeretlenben lehet tenni. A hivatalos tudomány mindig azokat a szálakat igyekszik elvágni, amelyek az ismeretlenbe vezetnek”.
Prof. dr. Török Szilveszter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A túlsavasodás az egyik legveszélyesebb civilizációs megbetegedés, ugyanis az egészség közvetlenül függ a test sav-bázis egyensúlyától. A pH vegyhatás változásával együt jár a sejtfunkciók változása is.
Így, elsavasodáskor pl. csökken a sejt energiatermelő folyamatának (glikolízis) sebessége, kevesebb energiát termel a sejt. Ennek hatására felborul a fehérje, a szénhidrát és a zsíranyagcsere egyensúlyi állapota. Ha a sejtek kevesebb energiát termelnek azt az ember fáradékonyság panaszával éli meg.
Elsavasodás során károsodik a vörösvérsejtek membránja, gyengülnek a fehérvérsejt funkciók, csökken az IgE, IgA, IgM immun glubulinok termelődése, ez gátolja az immunrendszer működését.
Kutatások igazolták, hogy az elsavasodás következtében igen gyenge, sérült vörösvértest membrán áteresztővé válik, ún. „rák mikrobák” (melyek műkö-dése ma még pontosan nem ismert) számára. Eszerint a rák kialakulásának közvetlen oka a „rákmikroba”, amely az elsava-sodás miatt sérült vörösvértest membránon könnyen hatol át. Mikroszkóp segítségével látható a mikroba által károsított, ill. „foglalt” vörösvértest, melynek működése energetikai szempontból is elégtelen. Ezek a „rákmikrobás” vörösvérsejtek minden daganatos betegségben szenvedő beteg vérében megtalálhatók. A károsodot vörös-vértestek laboratóriumi tünete az alacsony vörösvértest szám, vagyis az anémia, vérszegénység.

Sok esetben az orvos számára is ez az első tünete a rákbetegségnek.
Tehát az alapvető sejtanyagcsere folyamatnak rendezése, a sav-bázis egyensúly helyreállítása alapvető, és elengedhetetlen minden daganatos beteg eredményes kezelésében és gyógyításában.
Dr. Orosz Enikő
 
 
A tumorsejtek menekülési módszere, hogy környezetükben savas miliőt alakítanak ki. Az ölősejtek daganatsejteket oldó aktivitása ezáltal gyorsan csökken a közeg savassá válásával, és 5,8-as pH-értéken már teljesen fel is adják a védekezést!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Franciaországban Gerard és munkatársai – egy növényi eredetű enzim, az ananász torzsájából kivont bro melainnal szereztek kiváló tapasztalatokat rákbetegek sérüléseinek, vizenyőjének, gyulladásainak kezelésében. 1994 óta többen (Ulster, Kleef, Maurer) kimutatták, hogy ennek az ananászból származó bro me lainnak sokkal erősebb gátló hatása van a ráksejtek átétet adó képességére, mint a gyümölcsből előállítottnak vagy az állati eredetű enzi-meknek! Más kutatók (Desser, Engwerda) azt is megállapították, hogy a tumorromboló NK sejtekre és makrofágokra, valamint azok citokinjaira kifejtett pozitív hatása sem marad el az állati eredetű proteázok mögöt. Legújabban pedig az is kiderült, hogy az ananászszárból nyert bromelain magasabb koncentrációban képes azt az ún. P-anyagot elbontani, amely a krónikus fájdalmak kiváltásában játszik döntő szerepet, vagyis ezen az úton is hozzájárul a rákos beteg életminőségének javításához.
A bromelainról még el kell mondani, hogy nagyban hozzásegít-heti a rákos sejteket ahhoz, hogy újra diferenciáltan osztódjanak, mint az egészséges sejtek, és megtalálják a „természetes úton történő” önfelszámoláshoz, az apoptózishoz vezető utat. Az ananászenzim a ráksejtölő monociták aktivitását is jelentősen képes fokozni. Továbbá megakadályozza a ráksejtek felületén olyan felülettapadó molekulák működését, amelyek a rákos sejtburjánzást elősegítenék. Nagyon fontos felfedezés volt az is, hogy a bromelain erősen csökkenti a vérben annak a citokinnek – a TGF-bétának – a szintjét, amelyet a daganatos sejtek választanak ki az ölősejtek munkásságának megbénítására, vagyis az immunrendszer hatásosságának csökkentésére.
 
 
 
 
 
 
 
 
Égetet, pörkölt ételek rákkeltő hatása
Az élelmiszerekben vannak olyan rákkeltők, amelyek az elkészítés során, a főzés és sütés hatására keletkeznek. Kimutatható, hogy a felmelegített fehérjék mutagén hatásúak, a hevített aminosavak karcinogének (rákkeltők) lehetnek. A cukor karamellizációjának barnulási termékei, illetve főzéskor az aminosavak és a cukrok reakciója során keletkezett barnult anyagok nagyszámú DNS-t támadó összetevőt tartalmaznak. A sült és barnult anyagok mennyisége az emberi étrendben 1-2 gramm naponta. Összehasonlításképpen: az a dohányzó, aki naponta két doboz cigarettát szív el, „mindössze” 500 mg/nap égetet anyagot lélegez be.
Ezek közül az élelmiszerek közül a tömeges fogyasztás miat különös jelentőséggel bír a kávé, ami nagy mennyiségben tartalmaz égetett anyagokat. Nem mentes a pirolízis mutagén termékétől, a metilglioxáltól sem. Ezen kívül egy csésze kávéban kb. 250 mg klorogénsav, erősen toxikus atraktilozidok, glutation-transzferáz enzimet indukáló palmiátok és kb. 100 mg koffein van, ami gátolja a DNS-javító rendszert, s növeli a daganatok kialakulásának esélyét. Az erős kávét fogyasztók közöt gyakoribb a petefészek-, hólyag-, hasnyálmirigy-, és végbélrák.
 
Az élesztő és a rák
Kerülje a pékárukat, mint a kenyér, a piték, torták vagy a sütemények. Az Amerikai Rákellenes Társaság szerint 9 nő közül 1 mellrákot kap 80 éves korára. A kutatás ezt a pékáruk fogyasztásával és a sütő- vagy sörélesztővel hozza összefüggésbe. Az epekő, vesekő és az izületi gyulladás is az élesztet vagy erjesztett kenyér tartalmú étrendnek köszönhető.
A feltételezés, hogy bizonyos anyagok pozitív hatás¬sal lehetnek rosszindulatú dagana tokra, már a maja indiánok fejében is megfordult, akik papayalevelet és -levet használtak a burjánzó sejtek megfékezésére. A „biokatalizátorokkal” intenzívebben csak a XIX. század második felében kezdtek el foglalkozni. Az erjedést (fermentációt) is előidéző hatásuk miat Pasteur a „ferment,, nevet adta ezeknek a vegyületeknek, majd egy heidelbergi életanprofesszor, Willy Kühne nevezte el azokat enzimeknek 1878-ban. Az enzimes rákkezelés a dr. Beardot következő évtizedekben nem folytatódott, majd először egy német biokémikus, Gaschler alkalmazott ismét sikeres enzimkezeléseket bizonyos rákformáknál 1937-ben. A harmincas évek elején két osztrák orvos, dr. Ernst Freund és dr. Kamiber közölték vizsgálataik eredményét, miszerint ha rákos sejtkultúrákhoz egészséges emberek szérumát adták hozzá, azok ezeket a kóros sejteket egyszerűen feloldoták!
 
A ráksejtek megjelenése és önvédelme
Ma már tudjuk, hogy a sejtélet rosszindulatú megváltoztatását számos tényező indíthatja el:
Környezeti mérgek, helytelen életmód (elsősorban a negatív gondolatok és a mozgásszegénység), helytelen táplálkozás, az immunrendszerünket gátló orvosságok (mindenekelőtt a kemoterápiás szerek, antibiotikumok), a nikotin, a drogok, a sugárterhelés, az öregkorral együtt járó hibás funkciók. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően mindannyiunk szervezetében naponta több ezer elfajult sejt jön létre, azonban a szervezetnek jól kiépített védekező rendszerei vannak, amelyek ezeket a sejteket feloldják, megsemmisítik. Az ősi kínai jin-jang elvnek megfelelően it is egyensúlynak kell lennie: a pusztító és a gyógyító erő egyensúlyának kell fenntartania az egészséges állapotot. A rákos sejt azonban gátlás-talan, önző és barbár, amellet számos eszközzel rendelkezik, amelyek segítségével elkerülheti az immunrendszer éber figyelmét.
Mindenekelőtt a rákos sejt fibrin nevű ragasztóanyaggal veszi körül magát, amely 15-szőr vastagabb, mint a normál sejtek falán lévő, így elrejti azokat az antigéneket, melyeket immunrendszerünknek fel kell ismernie ahhoz, hogy a védekezést beindíthassa. Elsősorban tehát ezt a fibrinréteget kell az enzimeknek feloldaniuk, hogy a daganatos sejtek „marker jelei” észlelhetőek legyenek. Nyilvánvaló, hogy minél több rákos sejt van a szervezetben, annál több és hatékonyabb enzimre van szükségünk.

 
 
 
 
 
   A JÖVŐ RÁKTERÁPIÁJA AZ EVIDENCIÁKON ALAPULÓ INTEGRATÍV, BIOLÓGIAI, OKI RÁKTERÁPIA!
   „A véráramlás az életerő folyója, a nyirokáramlás az életfája.” A vér szállítja az oxigént és a táp¬anyagot a sejtekhez. A nyirokrendszer eltávolítja a salak és méreganyagokat, egy életfontosságú tisztító, méregtelenítő rendszer. Így lesz a test optimális működése biztosított, mint táplálkozási, strukturális, biológiai, elektromos, energetikai (QI) „áramlási” egyensúly-rendszer”.
A betegség, a test-lélek-szellem egyensúly felbomlása, a gyógyulás a biológiai, fzikai, bioenergetikai, informatikai, lelki, spirituális egyensúly helyreállítása
E szintek figyelembevétele nélkül nincs gyógyítás, nincs gyógyulás!
Egészségünk, Életünk alappillérei – Testünk pH egyensúlya, vitamin, ásványi anyag, enzim, nyomelem egyensúly, anyagcsere egyensúly, a belső és külső miliő egyensúlya, állandóan erős immunrendszer, kiegyensúlyozott, természetes táplálkozás, hit, szeretet, boldogság, bölcs-, mértékletes életmód.
„Bölcsesség vezessen utadon!”
J. W. v. Goethe
A szerző elérhetősége: Honlap: http://codtea.oditech.hu E-mail cím: codinfo1@t-online.hu Telefon: 06 96/360-539 és 06 70/248-2162 Fax: 06 96/360-590
Miért fél annyira az ember a ráktól?
Azért fél az ember a ráktól, mert annyira emberi!
A rák meghódítaná az egész testet, ha tudná, hogy ezzel önmagát is elpusztítja?
Szerinted az ember kipusztítja az utolsó őserdőt, és megmérgezi az óceánokat? Minden további nélkül!
Elszakadt a realitásoktól, saját hazug meséiben él és hal meg. A mesék addig „működnek”, amíg a szerepek felvállalhatók bennük. A mai mesékben ismeretlen fogalom a tolerancia, az együttérzés és a szeretet, a főszereplők a harag, a gyűlölet, a megbocsátásra való képtelenség, félelem, irigység, hatalomvágy. Ezen gondolatok beteggé tesznek, hosszú távon akár rákot is okozhatnak. Isten nap, mint nap üzen, hogy elpusztítja ezt a bűnös világot. Noé, a kelmefestő elment a barkácsboltba szeget és deszkát vásárolni! Egyelőre nagyon furcsán néznek rá!
Ezek elsősorban a lélek és a gondolkodás betegségei, és csak másodsorban a fizikai tüneteken mani-fesztálódott betegségek.
   Logikus, hogy először a gondolatot kell gyógyítani, hiszen tudjuk, hogy minden a fejben dől el. Könyvünk második kötetének fejezetében részletesen foglalkozunk a gondolat gyógyításával.
                                                                                                                                                  Jakab István
 
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Tetejére görgetés