Hogyan használjuk a kombuchát külsőleg?

kom gomba

Hogyan használjuk a kombuchát külsőleg?

A kombucha gomba, sebek és fekélyek gyógyítására is használható, de az öregedés első jeleinek eltüntetésére is. A kombucha tea pedig kész kozmetikum, arcvíz amely különösen hatásos ha a bőr pattanásos, gyulladásos, zsíros vagy pórusos.

A friss gombatenyészetet a teából kivéve, közvetlenül a sebre tehetjük, majd kössük be. A seb kiterjedésétől, mélységétől függően pár nap alatt beáll a gyógyulás.

A gyakori bőrproblémák kezeléséhez körülbelül fél liter kombucha teát kell adni a szokásos fürdővízhez. Övsömör, ekcéma, és gombás bőrfertőzés esetén a kombucha-gomba borogatás ajánlott.


A fejbőrre helyezett, kombuchában áztatott pakolások alkalmazása elősegíthetik a haj erősödését, egészségesebb, dúsabb haj növekedését.

A kombucha tea kész kozmetikum, arcvíz amely különösen hatásos ha a bőr pattanásos, gyulladásos, zsíros vagy pórusos. Alkalmazása egyszerű: kevés teát (egyszeri kezeléshez szükséges mennyiséget) öntsenek kis pohárba, mártsanak bele vattát és alaposan töröljék át vele az arcukat, kivéve az ajkakat és szemhéjakat. Ezt a kezelést reggel és este rendszeresen végezzék. Bizonyos idő múlva észrevehető, hogy a jellegzetes zsírosodás csökken, a bőr frissebbé válik és a színe is szebb lesz.

Használjuk a gombát az öregedés első jeleinek eltüntetésére. Magát a gombát néhány másodperc alatt felapríthatjuk hagyományos konyhai mixerrel. Az így nyert krémet kenjük fel az arcunkra, 20 percig pihentessük, majd meleg vízzel öblítsük le. A krém a magas élő élesztőgomba tartalmával nagyon hatékony hidratálószer. Ha meggondoljuk, hogy a méregdrága kozmetikumok, hidratáló készítmények tartósított élesztőgombákat tartalmaznak, akkor az aktív, élő élesztő gombákkal a hatás még csak jobb lehet. Egy másik kezelést, a cellulitis (zsírlerakódás a csípőn és a combon) masszírozását a kombuchával szintén érdemes kipróbálni.

A kozmetika új irányvonalát képviselik a kombucha készítmények, melyekkel külső és belső használat során érhető el a legmegfelelőbb eredmény.

Az emésztőrendszer normalizálásában elérhető, hogy a bőrünk kisímul, és selymes tapintásúvá válik. A pigmentfoltok elhalványithatók, a kiütések és szemölcsök pedig eltüntethetők a megfelelő kombucha készítménnyel.

Tudjon meg többet a KOMBUCHÁRÓL és töltse le INGYENES tudásanyagunkat >> ITT

Forrásjegyzék: Harald W. Tietze (Kombucha a csodálatos gomba)

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
 • További érdekes cikkek  • Nővér PLUSZ tabletta
  • kombuchak

  • Kend All Csepp
  • Saráknytűz  Kövess minket a Facebookon is:
  • Saráknytűz

 • Tetejére görgetés