A Kombucha oldja az epekövet és méregteleníti a májat

A Kombucha oldja az epekövet és méregteleníti a májat

A mai modern kutatások bebizonyították, hogy a Kombuchában fellelhető glükuronsav és származékaik oldják az epekövet és méregtelenítik a májat.

 

A Kombucha tea egy ősrégi népi gyógyír. Valójában senki sem tudja honnan származik, csupán azt tudjuk, hogy több mint kétezer éve áll az egészség szolgálatában. Az első feljegyzések róla Kínából származnak időszámításunk előtti 221-ből. A kínaiak, a belőle készült italt mennyei teának, az örök élet italának nevezték, mivel fogyasztása számos betegségre, egészségügyi problémára jelentett megoldást.

A Kombuchából készített ital tulajdonképpen egy erjesztett tea, melyik egyben hatékony probiotikum is. Előállítása során a cukrot tartalmazó teához szimbiotikus gomba- és baktériumkultúrát adnak hozzá, majd hagyják, hogy a biológiai folyamat (erjedés) hatására a cukor eltűnjön, és egy olyan ital jöjjön létre, amely B-vitaminok, szerves savak, aminosavak, enzimek és élő szinergista mikroorganizmusok egész tárházát tartalmazza.

A kombucha ital glükuronsav- és laurinsavat tartalmaz, amelyek az emésztés és máj méregtelenítésében, illetve az immunrendszer támogatásában játszanak fontos szerepet. A glükuronsav tulajdonképpen a máj fő méregtelenítője, amely a májban is keletkezik. A máj méregtelenítő munkáját támogatnunk kell, ebben pedig kulcsszerepet játszik a glükuronsav, melynek pótlása elengedhetetlen. A Kombucha teában lévő glükuronsav és származékaik mennyisége meghaladja a 25 mg-ot literenként. Ez az ismert legmagasabb érték a természetes élelmiszerek között, ezért ez az ital kitűnő méregtelenítő. A B1 (tiamin), a B2 (riboflavin), a B4 (folsav), a B6 (piridoxin) és a B12 vitaminok pedig a kombucha tenyészet aktív tevékenységének eredményei.

Igazából a Kombucha eredményeire a mai tudomány nem talált magyarázatot, viszont a tapasztalatok igazolták hatékonyságát több évszázadon keresztül. Csak a zöld és a fekete teákat vizsgálták eddig tudományosan. Ezek a teák teljesen más eredményt mutattak 14 napos erjesztés után, mint a gyógyfüvekből készült teák.

A tejsav és a glükurononsav volt a két legfontosabb összetevő, amelyre a kutatók a felfigyeltek. A tejsavnál a kutatók a „L(+)-tejsav”-at vizsgálták. Ebben a körben több tudományos közlemény is megjelent: Dr. Hermann és csoportja, Prágában végeztek kísérleteket és arra a következtetésre jutottak, hogy a glükonsav oldja az epekövet.

Egyes kutatások azt mutatták, hogy a Kombucha eredményesebb volt az epekő kezeléseknél mint az Interferon készítmény. Az asztma kezelésénél pedig még hatékonyabbnak bizonyult a Kombucha, mint az Interferon. Közleményében pedig dr. Wiesner azt vette fel, hogy a Kombucha stimulálja szervezetünk ellenálló képességét a betegségekkel szemben, ezáltal segíti a gyógyulási folyamatot. Még az is feltételezhető, hogy a vírusok támadását is képes lelassítani, mindenféle mellékhatás nélkül.

Forrásjegyzék: Harald W. Tietze (Kombucha a csodálatos gomba)

Tudjon meg többet a KOMBUCHÁRÓL és töltse le INGYENES tudásanyagunkat >> ITT

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
 • További érdekes cikkek


  • Saráknytűz
  • Nővér PLUSZ tabletta

  • Kend All Csepp
  • kombuchak

  Kövess minket a Facebookon is:

  • Saráknytűz
 • Tetejére görgetés