A Kombucha gyógyászati értéke

komb

A Kombucha gyógyászati értéke

A modern orvostudomány és a Kombucha
A Kombucha eredményeire nincs teljes tudományos magyarázat, de a tapasztalatok igazolták hatékonyságát több évszázadon keresztül. Csak a zöld és a fekete teákat vizsgálták eddig tudományosan. Ezek a teák teljesen más eredményt mutattak 14 napos erjesztés után, mint a gyógyfüvekből készült teák.

A tejsav és a glükonsav volt a két legfontosabb összetevő, amelyre a kutatók a figyelmüket koncentrálták. A tejsavnál a kutatók a „L(+)-tejsav“-at vizsgálták. Ebben a témakörben több tudományos közlemény is megjelent.

Dr. Hermann és csoportja, Prágában végeztek kísérleteket és arra a következtetésre jutottak, hogy a glükonsav oldja az epeköveket.

Egyes kutatások azt mutatták, hogy a Kombucha eredményesebb volt az epekő kezeléseknél mint az Interferon készítmény. Az asztma kezelésénél pedig még hatékonyabbnak bizonyult a Kombucha, mint az Interferon. Közleményében dr. Wiesner azt vetette fel, hogy a Kombucha stimulálhatja szervezetünk ellenálló-képességét a betegségekkel szemben, ezáltal segíti a gyógyulási folyamatot. Még az is feltételezhető, hogy a vírusok támadását képes lelassítani, mindenféle mellékhatás nélkül.

Oroszországban, egy omszki klinikán a következő Kombucha-kísérleteket végezték:

Gyermekek dizentériáját (vérhas) kezelték Kombuchával. Már néhány nap után, a gyermekek visszanyerték a súlyukat, hasmenésük enyhült. Egyhetes kezelés után, már nem találtak dizentéria baktériumot a székletükben.

Magas vérnyomás és érelmeszesedés esetén, 2-3 hetes Kombucha-kezelés után jelentős javulást mutattak ki. Ugyanakkor ezen betegek koleszterinszintje is csökkent.

A torokgyulladást is sikeresen kezelték. A betegek naponta tízszer öblögettek Kombuchával, tizenöt percig a szájukban tartva azt.

Dr. Rudolf Sklenar eredményeit gyakran idézik a nyugati újságokban. Dr. Sklenar Németország keleti feléből jött, ahol a Kombucha az évszázad elején vált ismertté. Prágában tanulta az orvostudományt és először egy monostorban került kapcsolatba a Kombuchával. A második világháború alatt kísérletezett a kultúrával, és megírta ezzel kapcsolatos tudományos dolgozatait. A hatvanas években tette közzé eredményeit a tudományos és általános sajtóban, ami azt eredményezte, hogy ezután a Kombuchát népszerű gyógyszerként és erősítőként tartották számon. Dr. Sklenar nagy sikerrel alkalmazta a Kombuchát cukorbetegségre, magas vérnyomásra, az emésztési betegségek összes típusára, gyomor- és bélbetegségekre, reumára és köszvényre. Amikor dr. Veronika Carstens közzétette Kombuchán alapuló sikeres rákterápiáját, a gombaital még nagyobb népszerűségre tett szert. A Kombuchát a homeopatikus gyógyászat területén is felhasználják.

Forrás: részlet Harald W. Tietze – Kombucha a csodálatos gomba c. könyvéből

Tudjon meg többet a KOMBUCHÁRÓL és töltse le INGYENES tudásanyagunkat >> ITT

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szólj hozzá, vitassuk meg:

Kapcsolódó, hasonló cikkek:
 • További érdekes cikkek  • Nővér PLUSZ tabletta  • kombuchak
  • Kend All Csepp

  • Saráknytűz

  Kövess minket a Facebookon is:
  • Saráknytűz

 • Tetejére görgetés