http://nepgyogyaszat.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.Maximmun-970x250gk-is-124.jpglink
http://nepgyogyaszat.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.Green-Mix-970x250-v1gk-is-124.jpglink
http://nepgyogyaszat.com/modules/mod_image_show_gk4/cache/banners.Maximmun-970x250-02gk-is-124.jpglink
«
»
Progress bar

Cink

Általánosan ajánlott: megfázás, influenza és más fertőzések elleni védelemre, reumás izületi gyulladás, artrózis kezelésére, pajzsmirigy alulműködése esetén, csontritkulás esetén, bőrbetegségek gyógyítására, emésztési zavarok enyhítésére, termékenység fokozására, egészséges haj megőrzéséért, fülcsengés mérséklésére
Cinkre mindenkinek szüksége van!
A cinket ötvözetek formájában már az ókorban is ismerték, de az emberi szervezetben betöltött szerepére sokáig senki sem gondolt. Persze arra is csak a XVIII. században jöttek rá, hogy a természetben előforduló szervetlen kémiai elemek, mint pl. a vas, megtalálható a vérben, és azt is csak ebben az időben ismerték fel, hogy a csont a kalciumnak köszönheti a keménységét. A XIX. század közepén már rájöttek arra, hogy a növényeknek szükségük van a cinkre, de csaknem 100 év kellett ahhoz, hogy észrevegyék, hogy a cinkhiányos táplálkozás iráni és egyiptomi fiatalokban a növekedés és a nemi érés lelassulását okozta.
A cink szervezetünk valamennyi sejtjében jelen van, eloszlása azonban nem egyenletes. Legnagyobb része – kilencven százaléka – az izomzatban és a csontrendszerben található. Ez az ásványi anyag fontos alkotóeleme azoknak az enzimeknek, amelyek sokrétű feladatokat látnak el a DNS-szintézistől a sebek gyógyulásáig. A cink elengedhetetlen az erős immunrendszerhez és a megfázás ellen is védelmet nyújt.
A cink számos a szervezetben lejátszódó folyamatban részt vesz, a sejtnövekedéstől a nemi érésen át az ízlelésig és a szaglásig.
A cink elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. A cink védelmet nyújt a megfázás, az influenza, a kötőhártya-gyulladás és más fertőzések ellen. Olyan súlyosabb betegségek tüneteinek enyhítésére is alkalmas, mint a reumás ízületi gyulladás, a bőrfarkas, a fibromyalgia, esetleg a sclerosis multiplex és az AIDS.
A cink jó hatású a hormonháztartásra, a nemi és a pajzsmirigyhormonok termelését is elősegíti. A termékenység fokozására is ajánlják. A prosztatamegnagyobbodás tüneteit is csökkentheti. Elősegíti a sebek gyógyulását, és olyan bőrproblémák kezelésére is alkalmas, mint az akné, égési sebek, ekcéma, pikkelysömör.
A súlyos cinkhiány meglehetősen ritka. Enyhébb cinkhiány tünete a nehezebb sebgyógyulás, gyakoribb megfázás, az ízlelés és a szaglás tompulása, bőrproblémák kialakulása, fokozza az időskori cukorbetegség kockázatát.
Cinktúladagolása hosszútávon gátolhatja az immunrendszer működését, és csökkenti a HDL koleszterinszintet, émelygést, hasmenést, és hányingert okozhat.
Sok cinket tartalmaznak a húsok és a húskészítmények, a máj, a tej és a tejtermékek, a tengeri eredetű élelmiszerek, a kagylók, a rákok, a gabonacsíra, a hüvelyesek, az olajos magvak, a zöldségek.