Cikkek

Miért kössünk barátságot a spenóttal?

A spenótot nem sokan szeretik, általában rossz gyerekkori emlékeink fűződnek hozzá, mégis az egyik legegészségesebb zöldségeink közé tartozik, ezért érdemes vele megbarátkoznunk és időnként használni az ételeink elkészítésekor.

Bővebben...

Csudamag a mustármag

A mustármag hadat indít a rák, érelmeszesedés, alzheimer kór és sok más nyavaja ellen.

Bővebben...

A mustármag a fogyókúrázók igazi szövetségese

A mustármag egy adagja – vegyünk 11 grammot egy adagnak – 52 kalóriát, 3 gramm zsírt, 1 mg nátriumot, 0 mg koleszterint, 2 gramm szénhidrátot és 3 gramm fehérjét tartalmaz. Érdemes élni vele! 

Bővebben...

Banánhéjtea, az egyik legjobb természetes altató

A banánhéjban olyan csodálatos hatóanyagok találhatók, melyek képesek ellazítani a testet és nyugodt, mély alvást biztosítani az embernek.

Bővebben...

Mit tudunk behelyettesíteni kókuszolajjal?

A kókuszolaj a legtelítettebb az összes főzéshez használatos olaj közül, tehát ez marad legstabilabb magas hőmérsékleten is és igen kicsi az esélye az ártalmas transzzsírok kialakulásának, mivel ellenálló a hővel szemben és nehezen oxidálható.

Bővebben...

A Kombucha oldja az epekövet és méregteleníti a májat

A mai modern kutatások bebizonyították, hogy a Kombuchában fellelhető glükuronsav és származékaik oldják az epekövet és méregtelenítik a májat.

Bővebben...

29 ok, amiért jó ha kombucha teát iszunk

A kombucha rendszeres fogyasztásának számtalan kedvező hatása van, többek között segít megőrizni szervezetünk vitalitását, lúgosítja a testet, méregteleníti a májat, fokozza az anyagcserét, javítja az emésztést, segít a kötőszövet újjáépítésében, csökkenti a fejfájást, lerövidíti az emésztési időt, enyhíti a székrekedést és növeli az energiaszintet.

Bővebben...

Hogyan készítsünk házilag kombucha italt

“Készítsd el gyógyító italod” – kínai mondás

Bővebben...

Hogyan használjuk a kombuchát külsőleg?

A kombucha gomba, sebek és fekélyek gyógyítására is használható, de az öregedés első jeleinek eltüntetésére is. A kombucha tea pedig kész kozmetikum, arcvíz amely különösen hatásos ha a bőr pattanásos, gyulladásos, zsíros vagy pórusos.

Bővebben...